Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

17 Mai 2024
 58    0

Subprogramul de tratament al bolnavilor cu afectiuni oncologice in Caras-Severin depinde de achizitia unor echipamente

radioterapie
Programul national de oncologie s-ar putea intrerupe la nivelul judetului Caras-Severin, incepand de anul viitor, in cazul in care Spitalul Judetean de Urgenta Resita nu va achizitiona echipamentele de protectie necesare personalului ce manipuleaza medicamente chimioterapice, a anuntat miercuri Carmen Ghitera, purtator de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Caras-Severin. 
'Programul national de oncologie, respectiv, subprogramul de tratament al bolnavilor cu afectiuni oncologice, s-a derulat, in Caras-Severin, prin Sectia Oncologie si prin Compartimentul de hematologie ale Spitalului Judetean de Urgenta Resita, precum si prin cabinete din ambulatoriu, serviciile medicale fiind furnizate de singurul medic oncolog din judet si de un medic hematolog. Pentru Programul national de oncologie (curativ), Spitalul Judetean de Urgenta Resita trebuie sa asigure echipamente de protectie, necesare personalului ce manipuleaza medicamente chimioterapice, respectiv, hota cu flux laminar, costum si masca de protectie clasa III B, manusi, halat. In cazul neachizitionarii acestora, Spitalul Judetean de Urgenta Resita nu mai poate furniza aceste servicii, incepand cu data de 1 ianuarie 2018', a declarat purtatorul de cuvant al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Caras-Severin. 
In conformitate cu prevederile legale, furnizorul trebuie sa indeplineasca aceste criterii pentru a putea fi inclus in lista celor prin care se pot derula programele nationale de sanatate. Neindeplinirea acestora pana la data de 31 decembrie 2017 duce la incetarea de drept a contractului, care nu mai poate fi prelungit prin niciun act aditional, sustine Carmen Ghitera. 
In prezent, problemele din programul de oncologie sunt legate de absenta din farmacii a medicamentelor ieftine oncologice, nu atat din cauza farmaciilor, cat mai ales din cauza importatorilor, care nu aprovizioneaza piata farmaceutica, explica Ghitera. Potrivit purtatorului de cuvant al CJAS Caras-Severin, in judet sunt prevenite aceste discrepante, prin crearea de stocuri in farmacia cu circuit inchis din Spitalul Judetean de Urgenta Resita. 
Numarul de persoane incluse in acest subprogram si care au beneficiat de tratament specific, in 2016, in Caras-Severin, a fost de 783 de pacienti. AGERPRES

Citeste si...

1 Iunie 2017
 943    0
1 Iunie 2017
 1009    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu