Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 15 ore
 37    0

ANUNT SOC despre Viorel Lis. Chiar de ziua lui...

viorel lis
Tinerii il stiu de la emisiunile de divertisment, insa putini cunosc faptul ca Viorel Lis este un revolutionar cu patalama si a pus umarul la caderea regimului comunist.


In schimbul contributiei sale la Revolutia Romana din 1989, Viorel Lis a fost recompensat cu o pensie de 1.700 lei pe luna. Suma este considerata insa prea mica de fostul edil al Capitalei din perioada 1998-2000, in conditiile in care Alexandru Arsinel incaseaza 4.000 de lei. Diferenta de bani vine din faptul ca lui Lis i-a fost respinsa cererea de incadrare a statului sau in cel de „luptator cu merite deosebite”. Lista a fost alcatuita de catre o comisie parlamentara care a analizat dosarele venite chiar de la cei care au solicitat acest lucru. Dosarul lui Lis a fost, insa, respins, iar acest lucru nu i-a picat bine fostului primar. A facut constestatie, insa aceasta nu i-a mai fost admisa.  

Asa ca Viorel Lis a dat in judecata Guvernul Romaniei, mai precis Secretariatul de Stat pentru Recunoasterea Luptatorilor Impotriva Regimului Comunist Instaurat in Romania in Perioada 1945-1989 si Comisia Parlamentara a Revolutionarilor din Decembrie 1989, informeaza Stirile Kanal D. In urma cu doua saptamani, judecatorii i-au admis in parte cererea. Magistratii au decis nu sa oblige Comisia sa-i acorde statutul pe care acesta il solicita, ci sa-i solutioneze contestatia. Decizia nu este definitiva, insa Statul Roman nu a facut apel pana acum. Este o mare victorie pentru Lis, care acum are in spate o hotarare judecatoreasca.

Citeste si...

9 Aprilie 2017
 1142    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu