Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 47 minute
 14    0

Proteste de amploare in toata tara. 20.000 de oameni la Timisoara

protest bucuresti

Protestul din Piața Victoriei a început oficial la ora 19.00, însă mulți timișoreni s-au întâlnit cu o oră înainte în diferite cartiere ale orașului, de unde au pornit în marș spre centru, încercând să atragă mai mulți protestatari alături de ei. În Piața Victoriei sunt așteptate grupuri de manifestanți din zonele Aradului, Șagului, Complex, Modern, etc.

UPDATE 19.30. În Piața Victoriei se află aproximativ 4.000 de protestatari

Piața este aproape plină și sâmbătă seara, însă numărul participanților la proteste este semnificativ mai mic decât în zilele trecute. Totuși, organizatorii așteaptă ca în următoarea oră mulți timișoreni să se alăture protestului. Manifestanții scandează: “Abrogați și plecați!”, “Hoții, hoții!”, “Mai am un singur dor, Dragnea scriitor!”.

Protestarii au improvizat o scenă pe treptele Operei. Aceștia au adus niște boxe mai mari decât în zilele trecute, pentru a fi mai bine auziți de mulțime.

Premierul Sorin Grindeanu a fost numit “trădător” de mulțimea aflată în Piața Victoriei. Oamenilor li s-a comunicat că premierul ar urma să facă în următoarele ore o declarație de presă și se așteaptă ca ordonanța să fie retrasă. Cu toate acestea, timișorenii i-au cerut demisia.

UPDATE 20.45 Explozie de bucurie în Piața Victoriei după anunțul de retragere al OUG

Victoria străzii a fost primită cu urale la Timișoara de cei peste 15.000 de protestatari aflați în Piața Victoriei sâmbătă seară. Imediat după anunțul făcut de premierul Sorin Grindeanu, piața a început să scandeze: “Demisia, demisia!”, iar apoi s-a cântat imnul României. Timișorenii sunt extrem de fericiți că după cinci zile consecutive de proteste premierul Grindeanu a cedat. Totuși ei cer acum demisia Guvernului. Protestul de la Timișoara continuă.

Organizatorii mitingului au anunțat că reprezentanții Memorialului Revoluției doresc ca după încheierea protestelor să organizeze o expoziție cu pancartele manifestanților din Timișoara.

Manifestațiile vor continua și duminică, când, la fel ca și în zilele trecute, protestatarii se vor întâlni la pra 18 în cartiere și vor veni în marș în Piața Victoriei, unde protestul va începe la ora 19. Protestatarii scandează: „Nu plecăm!”. Sunt aproximativ 20.000 de persoane în Piața Victoriei, scrie tion.ro.

UPDATE 22.00. Protestul de la Timișoara este pe final

În timpul manifestațiilor nu au fost incidente, iar timișorenii sunt deciși să protesteze și zilele următoare, până când vor fi convinși că nici Guvernul, nici Parlamentul nu vor modifica codul penal și până când cei care au susținut ordonanța nu vor demisiona

Jandarmii care au vegheat la buna desfășurare a manifestațiilor au primit flori de la timișoreni la finalul protestului. 

Citeste si...

Comentarii

+ Adauga Comentariu