Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

17 Mai 2024
 57    0

Parlamentul European dezbate situatia tensionata din Romania

parlamentul europei
Dezbaterea asupra masurilor adoptate de guvernul Grindeanu in domeniul justitiei se muta si la Bruxelles, dupa ce chiar presedintele Comisiei Europene si-a exprimat ingrijorarea. 


Parlamentul European organizeaza joi la ora 10:00, la Bruxelles, o dezbatere pe tema justitiei si a statului de drept in Romania. Dezbaterea are loc in cadrul minisesiunii plenare a Parlamentului European din 1-2 februarie, de la Bruxelles.
Dezbaterea este deschisa de o declaratie a Comisiei Europene sustinuta de Frans Timmermans, prim-vicepresedintele CE. "Actele normative adoptate recent nu poate fi intrepretate altfel decat un pas inapoi in lupta anti-coruptie, cer Guvernului Romaniei sa reanalizeze", a spus Timmermans. "Lasati magistratii sa isi termine treaba. Aceasta legislatie poate afecta utilizarea fondurilor UE in Romania".

"Nu o luati pe calea gresita", le-a transmis Timmermans guvernantilor de la Bucuresti. "Romania mai are un pic sa scape de coruptie, va rog, nu o ;luati pe un alt drum"

Vicepresedintele CE, impreuna cu presedintele Juncker,  afirmau inca de ieri printr-o declaratie comuna ca "urmaresc cu foarte mare ingrijorare evolutiile recente din Romania".

Citeste si...

1 Februarie 2017
 1038    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu