Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 12 ore
 51    0

Sigur nu stiai asta: Ce pericole te pandesc daca lasi capacul de la toaleta ridicat

capac toaleta

Lupta dintre barbati si femei privind capacul de la toaleta ar putea lua sfarsit. Cercetatorii de la Universitatea din Leeds au descoperit ce pericole te pandesc daca lasi capacul de la toaleta ridicat. Intr-o astfel de situatie, un nor de bacterii ajunge in aer si contamineaza suprafetele din apropiere, incluzand periutele de dinti, care de obicei se tin in baie.

Profesorul Mark Wilcox sustine ca aceste bacterii cresc riscul de a face gastroenterita, cunoscuta sub numele de microb de iarna sau gripastomacului, arata Daily Mail. "A reiesit clar din cercetarea noastra ca acel capac este acolo cu un motiv", a declarat profesorul. 

In urma testelor, cercetatorii au descoperit ca bacteriile ajung la zeci de centimetri distanta de toaleta imediat dupa ce aceasta este folosita, iar dupa aproximativ 90 de minute sunt in aerul din intreaga camera. 

Atunci cand capacul este folosit, bacteriile nu ajung pe suprafetele din jur. "Sfatul nostru este sa pui capacul jos si sa te speli pe maini dupa ce mergi la toaleta", a adaugat Wilcox. 

Citeste si...

15 Decembrie 2016
 1152    0
14 Decembrie 2016
 1205    0
13 Decembrie 2016
 1442    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu