Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 16 ore
 43    0

Presedintele Klaus Iohannis participa la Consiliul European de la Bruxelles

Klaus Iohannis1
Presedintele Klaus Iohannis va participa joi la reuniunea Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles, principalele teme de pe agenda vizand gestionarea migratiei, securitatea interna si externa a UE, aspecte economice, precum si relatiile externe, anunta Administratia Prezidentiala intr-un comunicat.
In marja reuniunii Consiliului European va avea loc o intalnire de lucru in format UE 27 dedicata pasilor de urmat in procesul privind iesirea Marii Britanii din UE.
In ceea ce priveste gestionarea migratiei, potrivit comunicatului Administratiei Prezidentiale, accentul va fi pus pe evaluarea stadiului implementarii acordurilor in domeniu cu unele state din Africa, precum si a Declaratiei UE-Turcia. In acest context, se va aborda si tema reformei sistemului de azil, inclusiv principiile de responsabilitate si solidaritate.
"Presedintele Romaniei va sustine intensificarea dialogului si a cooperarii cu statele de origine sau de tranzit ale migrantilor, in vederea dezvoltarii lor economice, ceea ce va conduce, implicit, la diminuarea fluxurilor migratorii spre Uniunea Europeana", se precizeaza in comunicat.
Seful statului va insista si pe necesitatea continuarii implementarii Declaratiei UE-Turcia in domeniul migratiei. El va sustine ca dialogul si comunicarea cu autoritatile turce raman esentiale, Turcia fiind un partener cheie al Uniunii Europene, precum si un aliat important in cadrul NATO, indica sursa citata.

Citeste si...

14 Decembrie 2016
 1006    0
13 Decembrie 2016
 998    0
12 Decembrie 2016
 1006    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu