News Flash:

Capitanul ambarcatiunii scufundate cu peste 800 de imigranti la bord a fost condamnat la 18 ani de inchisoare!

14 Decembrie 2016
964 Vizualizari | 0 Comentarii
Tribunalul din Catania (Sicilia) l-a condamnat marti la 18 ani de inchisoare pe Mohammed Ali Malek, capitanul tunisian al ambarcatiunii care a naufragiat in aprilie 2015 provocand moartea a peste 800 de migranti, relateaza AFP.
Mahmoud Bikhit, un sirian considerat secundul lui Malek, a fost condamnat la 5 ani de inchisoare dupa acest naufragiu, soldat cu cel mai mare numar de morti din ultimele decenii in zona Marii Mediterane.
Mohammed Ali Malek, 28 de ani, a fost gasit vinovat pentru omucidere, provocarea unui naufragiu si complicitate la imigratie clandestina. Bikhit, 26 de ani, a fost gasit vinovat numai pentru ultimul cap de acuzare.
Cei doi, care au sustinut ca la bord erau numai pasageri, au fost de asemenea amendati cu 9 milioane de euro fiecare.
In noaptea de 18 spre 19 aprilie 2015, o ambarcatiune de 30 de metri lungime, supraincarcata cu migranti, s-a scufundat in Marea Mediterana. Dupa ce aceasta ambarcatiune a lansat un semnal SOS, o nava comerciala portugheza a fost trimisa in ajutorul ei, dar cand respectiva nava s-a apropiat migrantii s-au precipitat intr-un loc si au dezechilibrat astfel ambarcatiunea care apoi s-a scufundat.
In naufragiu au existat numai 28 de supravietuitori. Tragedia a provocat un val de indignare si a determinat Uniunea Europeana sa-si consolideze semnificativ prezenta in largul Libiei.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1257 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007230 (s)