Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 49    0

Rectificare bugetara aprobata in Consiliul Judetean Caras-Severin

cj caras2
Consilierii judeteni din Caras-Severin au aprobat marti, in sedinta extraordinara, o rectificare de buget, de 3,3 milioane de lei, bani proveniti de la guvern. 
'A fost aprobata o rectificare bugetara ca urmare a rectificarii bugetului national. Este vorba despre o rectificare pozitiva, cu 3,3 milioane lei, bani veniti cu destinatie speciala. Este vorba de 269.000 de lei pentru stimularea consumului de fructe derulat la nivelul scolilor si peste un milion de lei pentru plata contributiilor personalului neclerical de la institutiile de cult ale judetului si majorarea cu 1,79 milioane lei pentru invatamantul special si centrul judetean de resurse si asistenta educationala, fiind destinata cadrelor didactice, bani pe Legea 85 din 2016, plati restante obtinute in instanta de catre personalul didactic in urma unor plati executorii. O suma de peste 200 mii lei a fost alocata cheltuielilor de functionare ale caminelor pentru persoane varstnice. De asemenea, s-a putut opera si o majorare a bugetului Spitalului Judetean de Urgenta din Resita', a explicat Silviu Hurduzeu, presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin. 
Cu acelasi prilej, presedintele CJ a vorbit si despre proiectele executivului forului judetean privind lucrarile de modernizare a drumurilor judetene, sustine ca, din cei aproape 900 km, circa 80% sunt "intr-o stare proasta si foarte proasta". 
'Cred ca stim cu totii ca starea drumurilor judetene este una proasta si foarte proasta pe aproape 80% dintre ele, nu e nevoie de o radiografie foarte exacta. In prezent nu as vrea sa vorbesc de prioritati, pentru ca, din punctul meu de vedere, toate drumurile judetene reprezinta o prioritate, indiferent de localitatile pe care le deservesc. Eu imi doresc ca in cel mai scurt termen sa incepem repararea lor. Bineinteles ca unele drumuri vor fi reparate mai repede, altele ulterior, in functie de banii pe care ii avem. Nu va ascund faptul ca sumele pe care le avem la CJ pentru reparatii de drumuri nu sunt spectaculoase, insa, cu ceea ce avem, sper ca, intr-o luna, procedurile sa fie gata, astfel incat sa poata incepe lucrarile', a afirmat Hurduzeu. 
Tot pe parcursul sedintei extraordinare de marti au fost aprobate trei modificari de organigrama - la Spitalul Judetean de Urgenta Resita, la Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului si la Directia de Evidenta a Persoanelor din judetul Caras-Severin, care nu au vizat crearea de noi posturi, ci doar schimbarea unor functii. AGERPRES

Citeste si...

24 August 2016
 1520    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu