Reteta excelenta pentru post: Mancare de conopida cu patrunjel
Mancarea de conopida cu patrunjel este o alegere sanatoasa pentru Postul Pastelui. Pentru preparare nu aveti nevoie decat de:
1 conopida potrivita (700 g)
2-3 cartofi medii
1 ceapa
1 ardei gras rosu
1 lingura de ulei
sare
piper macinat
boia iute
1 foaie de dafin
1 crenguta de cimbru
1 lingura bulion
patrunjel verde
Tocam fin ceapa curatata si spalata in prealabil. Taiem ardeiul gras cubulete. Curatam cartofii, ii spalam bine si ii taiem cuburi.
Conopida o rupem buchetele si o spalam sub jet de apa. Punem ceapa la calit in uleiul incins. Cand incepe sa se inmoaie, se adauga ardeiul gras, cartofii si conopida. Amestecam usor cateva minute, apoi stingem cu apa cat sa cuprinda legumele si punem cimbru si foaia de dafin.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba 15 minute. Se adauga bulionul, sare, piper, boia iute si mai lasam sa fiarba 5 minute. Servim mancarea presarata cu patrunjel verde.
Citeste si...
Comentarii
+ Adauga Comentariu