Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 52    0

Ce problema de sanatate tratezi cu ou si urzici

urzici2
Va simtiti obositi, desi nu ati depus un efort fizic ori intelectual mai mare decat de obicei, va este somn in mare parte din zi, v-ati pierdut pofta de mancare, iar pielea parca e mai palida? S-ar putea sa suferiti de anemie, o problema de sanatate care se manifesta mai acut la inceputul primaverii. 

Anemia apare ca urmare a scaderii numarului de globule rosii (hematii) din sange sau a saracirii acestora in hemoglobina (pigmentul care da culoarea sangelui, reponsabil de transportul oxigenului catre tesuturi). 

Anemia poate fi tratata foarte simplu si eficient in aceasta perioada a anului cu doua alimente banale: urzicile si gal­be­nu­sul de ou. Urzi­cile se folo­sesc in alimentatie, in cure de minimum doua sapta­mani, pe­rioada in care se con­suma zilnic, de preferinta fierte, pentru a fi usor de digerat. Ideal ar fi ca in fie­care zi sa se ma­nan­ce macar 150 de gra­me de urzici. 

In paralel, se con­­­su­ma galbe­nu­suri de ou crude de preferat de la oua de casa sau oua ecologice. Aceasta cura trebuie tinuta minimum doua sapta­mani, timp in care se ma­nanca doua galbe­nu­suri de ou di­mineata, de prefe­rinta im­preuna cu urzi­cile.

Citeste si...

15 Martie 2016
 1581    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu