Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

26 Aprilie 2024
 62    0

Victor Ponta este in concediu medical in timp ce este cercetat pentru coruptie, scrie presa internationala

Ponta3
Principalele agentii de presa internationale comenteaza situatia premierului Victor Ponta, notand ca seful Guvernului Romaniei a decis sa isi ia concediu medical in timp ce este cercetat pentru fapte de coruptie.
"Premierul Romaniei, aflat in centrul atentiei din cauza unei investigatii de coruptie, si-a luat concediu medical dupa o operatie la genunchi efectuata in Turcia", comenteaza agentia Associated Press.
"Criticii au denuntat un act de lasitate al lui Victor Ponta, care se foloseste de o problema medicala de rutina pentru evitarea anchetei. Presedintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Ponta, care a supravietuit unui vot pentru anularea imunitatii juridice si unei motiuni de cenzura, sa demisioneze. Ponta nu s-a prezentat luni in fata procurorilor anticoruptie, care il suspecteaza de conflict de interese, complicitate la evaziune fiscala si fals in inscrisuri. Ponta a sugerat ca nu va reveni in Romania timp de trei saptamani, justificand absenta prin faptul ca nu si-a luat nicio zi libera de cand a devenit prim-ministru in aprilie 2012", explica Associated Press.
La randul sau, agentia Reuters relateaza ca premierul Victor Ponta a cedat temporar atributiile de premier, din cauza unor probleme de tip medical, in timp ce este investigat pentru coruptie. "Parlamentul Romaniei a blocat solicitarea procurorilor de a-l investiga pe premierul Victor Ponta pentru conflict de interese in calitatea de prim-ministru. Ponta a respins apelurile de a-si prezenta demisia", scrie agentia Reuters, notand ca, duminica, Ponta a anuntat ca nu va putea sa isi exercite atributiile in urmatoarele 28 de zile, dat fiind ca se reface dupa o operatie la genunchi efectuat in Turcia.
"Criza in Romania: Premierul Victor Ponta face o pauza din ratiuni de sanatate", scrie Agentia France Presse. "Premierul roman Victor Ponta, cercetat pentru complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani, a anuntat duminica cedarea temporara a functiei numarului doi din conducerea Guvernului, din motive de sanatate. Seful Guvernului roman, aflat de o saptamana in Turcia unde a suferit o interventie chirurgicala la un genunchi, i-a trimis o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea viceprim-ministrului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar (...)", explica AFP, potrivit site-ului LesNewseco.fr. Mediafax.ro

Citeste si...

19 Iunie 2015
 1235    0
18 Iunie 2015
 1530    1

Comentarii

+ Adauga Comentariu