News Flash:

1.400 de pasageri ai companiei aeriene poloneze LOT, blocati la sol de hackeri

22 Iunie 2015
1219 Vizualizari | 0 Comentarii
avion acrobatie
Aproximativ 1.400 de pasageri ai companiei aeriene poloneze LOT au fost blocati la sol pe aeroportul Chopin din Varsovia, duminica, dupa ce hackerii au atacat sistemul de computere al companiei, folosit pentru planificarea zborurilor, relateaza Reuters, in pagina electronica.
Sistemul de computere a fost spart in cursul dupa-amiezii si reparat dupa aproximativ cinci ore, timp in care zece zboruri nationale si internationale ale LOT au fost anulate si mai mult de zece au avut intarzieri, a declarat purtatorul de cuvant al companiei poloneze, Adrian Kubicki.
LOT s-a ocupat duminica seara de pasageri si unii dintre ei s-au putut imbarca pentru a ajunge la destinatie. Compania a declarat ca le-a oferit camere la hotel celor care au fost nevoiti sa ramana peste noapte.
In niciun moment nu a fost insa compromisa siguranta, a declarat Kubicki, iar zborurile cu destinatia Varsovia au putut ateriza fara probleme. Niciun alt aeroport nu a fost afectat, a adaugat el.
"Noi folosim un sistem de computere de ultima generatie, dar aceasta (actiune a hackerilor) ar putea fi o amenintare pentru altii din industrie", a continuat Kubicki. Atacul este anchetat in prezent de autoritati.
Aeroportul nu a fost afectat, a declarat purtatorul de cuvant al acestuia.

adrian kubicki
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006381 (s)