News Flash:

Rusia AMENINTA Suedia!

19 Iunie 2015
1231 Vizualizari | 0 Comentarii
Putin2
Ambasadorul Rusiei in Suedia, Viktor Tatarintsev, a declarat intr-un interviu acordat publicatiei Dagens Nyheter ca vor exista consecinte daca nordicii se alatura NATO.
Tatarintsev a spus ca, in acest moment, Rusia nu are niciun plan militar impotriva Suediei, dar lucrurile se pot schimba in eventualitatea unei aliante cu NATO, scrie Business Insider.
"Orice tara care se alatura NATO trebuie sa fie constienta de riscurile la care se supune. Putin a spus ca vor fi consecinte, ca Rusia trebuie sa aiba un raspuns militar si sa-si reorienteze amplasarea trupelor militare si a rachetelor", a declarat ambasadorul in interviul acordat celor de la Dagens Nyheter.
Declaratiile oficialului rus vin in contextul in care discutiile referitoare la o eventuala asociere cu NATO sunt din ce in ce mai aprinse in Suedia. 
Momentan Suedia nu are planuri sa se alature NATO, dar cei care sustin o astfel de alianta militara sunt din ce in ce mai multi. Un sondaj facut in 2014, in luna octombrie, a aratat ca 37% dintre suedezi sunt in favoarea unei aliante cu NATO, in timp ce doar 36% s-au declarat impotriva. Este pentru prima data cand cei care doresc sa se alature NATO sunt mai multi decat cei care se opun.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1199 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006291 (s)