Prima pagina

 Ultima ora

 Actualitate

 Expres

 Magazin

 Economic

 Sport

 National

 International

 Sanatate

 Advertoriale

 Poza zilei

 Bancul zilei

 BZT.ro

 BZC.ro

 BZV.ro

Titlul Zilei

Acum 4 ore
 32    0

Lac cu beneficii uimitoare, in Romania

Lacul S rat
Baza de tratament pentru probleme ginecologice, inclusiv infertilitate, din localitatea Lacul Sărat, Brăila, închisă acum 10 ani, ar putea fi redeschisă dacă se va dovedi că apa şi nămolul utilizate în tratament sunt într-adevăr eficiente.

Autorităţile locale şi o echipă de medici din judeţ au pus deja la punct prima parte a planului privind reînfiinţarea bazei de tratament care a funcţionat aici timp de mulţi ani. Ea ar putea fi redeschisă în staţiune sau în noua Secţie de Balneofizioterapie, a Spitalului Judeţean Brăila, relatează obiectivbr.ro. În ciuda faptului că baza de tratament a avut de-a lungul timpului rezultate bune, ea a fost înshisă, în 2004, de noul proprietar al staţiunii, din pricina costurilor mari.

Complexul Flora din Lacul Sărat era recunoscut în ţară pentru tratarea infertilităţii, oferind multor femei şansa de a deveni mame. Viorica Lefter, medic primar recuperare medicală, care a lucrat la baza  detratament, spune că a ajutat zeci de cupluri să aibă copii şi că terapia a funcţionat foarte bine până la închidere.

Potrivit medicilor brăileni, nămolul şi apa din Lacul Sărat ar putea fi folosite şi acum pentru tratarea bolii secolului XXI, care afectează tot mai multe femei în zilele noastre. În acest scop autorităţile judeţene au propus derularea unui studiu care să demostreze eficienţa tratamentului. Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat că, studiul va fi monitorizat de medicii brăileni şi va implica participarea unor paciente care se confruntă cu probleme de infertilitate. 

„Dacă demonstrăm că apa şi nămolul de la Lacul Sărat ajută femeile să rămână însărcinate într-o proporţie de 50% măcar, avem o şansă reală să realizăm acest proiect”, a precizat preşedintele CJ. Ulterior autorităţile judeţene îşi propun să discute cu reprezentanţii companiei care a concesionat plaja din Lacul Sărat şi care are drept de exploatare a nămolului, dar şi cu Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM). În final se va realiza o promovare a proiectului la nivel naţional şi european. 

Citeste si...

20 Noiembrie 2013
 2496    0

Comentarii

+ Adauga Comentariu