News Flash:

Amidonul – o substanta care te scapa de 20 de probleme

28 Septembrie 2017
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
amidon

Înainte amidonul obţinut din cartofi putea fi găsit în bucataria oricui… Astăzi acest produs preţios este dat uitării.

Când bunica mi-a povestit despre proprietăţile sale miraculoase, nu-mi venea să cred! Dar apoi am decis să încerc şi chiar a funcţionat! Acum multe probleme cotidiene pot fi rezolvate fără chimicale scumpe şi, adesea, cu efecte alergice.

amid

1. Argintul. Lingurile şi furculiţele frumoase pot fi curăţite foarte repede. Acum ele pur şi simplu strălucesc! Adăugaţi 2 linguriţe de amidon în apă şi înmuiaţi tacâmurile din argint, apoi spălaţi-le cu soluţie obişnuită.

2. Geamurile. Efortul greu şi îndelungat de curăţire a lor a rămas în trecut. Amidonul adăugat în apă va funcţiona ca un abraziv şi va curăţi foarte repede suprafeţele de sticlă.

3. Covorul curat. Într-o locuinţă covoarele sunt cele care suferă cel mai mult, mai ales acolo unde sunt şi copii mici. Amidonul absoarbe murdăria de pe covoare, inclusiv petele de grăsime. Presuraţi puţin praf pe pată, iar după 10 minute treceţi cu aspiratorul.

4. Arsurile solare. E plăcut să petreci timpul vara la plajă, însă riscul de a te arde la soare este foarte mare. Amidonul poate restabili pielea în acest caz! Dizolvaţi puţin praf în apă până la consistenţa unei paste, pe care aplicaţi-o pe arsurile de pe piele.

5. Călcatul hainelor. Înainte hainele erau prelucrate cu amidon înainte de a fi călcate, astăzi în schimb se folosesc sprayuri cu o componenţă dubioasă. Dizolvaţi 1 lingură de amidon în 1 pahar de apă şi stropiţi hainele cu această soluţie.

6. Mirosul încălţămintei. Dacă aţi avut o zi grea şi nu aţi reuşit să spălaţi încălţămintea, presuraţi puţin amidon şi lăsaţi-l peste noapte. El va absorbi toate mirosurile neplăcute. Acelaşi efect îl puteţi obţine pentru a înlătura mirosul neplăcut de pe un covor, de exemplu.

7 şi 8. Hainele şi mobila din piele. Fie că e vorba de un palton din piele sau de canapeaua învelită în piele, le puteţi curăţi cu ajutorul amidonului. Presuraţi puţin praf şi, după ceva timp, ştergeţi pata cu o cârpă umedă.

9 şi 10. Cărţile şi hărţile. Puteţi elimina excesul de umiditate acumulat de acestea punându-le într-o pungă de plastic, presurând amidon şi scuturând punga.

11. Sedativ. Pentru a obţine o aromă plăcută cu efect sedativ amestecaţi puţin amidon cu un ulei esenţial care vă place mai mult.

12. Şampon uscat. Sigur nu e cazul să vă spălaţi capul cu amidon, dar blana căţeluşului care se teme de apă poate fi spălată uşor cu ajutorul acestui praf.

13. Lustruirea mobilierului. Obiectele din lemn vor recăpăta strălucirea de altă dată dacă le veţi şterge cu un amestec de apă şi amidon în proporţie de 1:1.

14. Jucăriile moi. Aşa e cu copiii: dacă ai grijă de hainele lor şi de lucrurile pe care le murdăresc, nu mai ajungi şi la jucării… Dar amidonul vine şi aici în ajutor. Procedura e la fel ca în cazul cărţilor: puneţi jucăriile într-o pungă, presuraţi amidon şi scuturaţi punga. Pentru a înlătura apoi urmele de amidon puteţi folosi aspiratorul.

15. Iritaţia. Pielea bebeluşilor este foarte sensibilă şi se irită cu uşurinţă din cauza scutecelor. În ciuda faptului că există tot felul de prafuri comerciale pentru asta, amidonul este soluţia cea mai eficientă şi inofensivă. Adăugaţi 1-2 linguri de amidon în apa în care scăldaţi copilaşul.

16. Deodorant. Pentru a preveni transpiraţia excesivă, spălaţi-vă subsuoară cu următoarea soluţie: faceţi un decoct din coajă de stejar (din farmacie), apoi adăugaţi amidon şi uleiuri esenţiale pentru aromă.

17. Sosuri. Amidonul vă va ajuta să scăpaţi de agenţii de îngroşare, care de regulă sunt plini de gluten. Adăugaţi amidon în sosul pe care îl pregătiţi până obţineţi consistenţa pe care o doriţi.

18. Omletă poroasă. Adăugaţi puţin amidon în ouă înainte să le bateţi. Omleta va deveni foarte uşoară şi poroasă. Această metoda va uşura mult deprinderea copiilor de a mânca omletă.

19. Podeaua. Dacă vă scârţâie podeaua, presuraţi amidon: el va pătrunde chiar şi în cele mai mici fisuri, care sunt principalul motiv al sunetelor neplăcute.

20. Vopsea pentru copii. Amestecaţi apă şi amidon în proporţie de 1:2 şi puneţi pasta pe foc până începe a fierbe. Apoi adăugaţi un colorant alimentar de culoare dorită şi amestecaţi bine. De acum procesul de creaţie va fi foarte plăcut şi, cel mai important, inofensiv!

 

Autor text: Perfect-ask.com


amidonul bucataria bunica 1 argintul 2 geamurile 11 sedativ 17 sosuri
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1364 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012742 (s)