News Flash:

America, devastata de uraganul Harvey! Cel putin 30 de oameni au murit

30 August 2017
946 Vizualizari | 0 Comentarii
hepta 3062744
Cel putin 30 de persoane au murit in Statele Unite in urma uraganului Harvey, iar primarul din orasul Houston a impus o stare de urgenta, au anuntat miercuri autoritatile locale, relateaza site-ul publicatiei The New York Times.
Mai multe persoane au fost date disparute in urma inundatiilor, iar peste 10.000 de locuitori ai orasului au cerut un adapost, dupa ce au fost nevoiti sa isi paraseasca locuintele.
Autoritatile federale si cele locale au anuntat ca au salvat peste 13.000 de persoane in Houston si in orasele invecinate din sudul statului Texas. Unitatile de politie au raportat aproximativ 7.100 de oameni evacuati, pompierii au salvat peste 3.000 de persoane, iar garda de coasta a ajutat la adapostirea a cel putin 3.000 de locuitori.
Primarul orasului Houston, Sylvester Turner, a impus o stare de urgenta valabila de la miezul noptii si pana la ora 5 dimineata, in tentativa de a preveni furturile din locuinte.
Starea de alerta este un "instrument pentru a evalua intentiile celor care sunt pe strazi", a spus Art Acevedo, seful politiei din Houston, care a avertizat rezidentii sa ramana in case in aceasta perioada, cu exceptia cazului in care este "absolut necesar".
Departamentul de Politie din Houston va inceta sa ajute in misiunile de cautare si salvare pentru a se concentra asupra "cautarii infractorilor si mentinerii oamenilor in siguranta", a mai anuntat Acevedo. Mai multe persoane au fost prinse in timp ce furau din locuintele abandonate in urma uraganului Harvey.
Serviciul national de meteorologie a anuntat ca furtuna tropicala Harvey este asteptata sa loveasca din nou in apropierea statului Louisiana, din Texas, in cursul zilei de miercuri, iar cantitatile de precipitatii sunt unele record pentru SUA.

statele unite uraganului harvey houston acevedo
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1159 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004657 (s)