News Flash:

Amenzi in valoare de 50.000 de lei aplicate de inspectorii sanitar-veterinari in preajma Pastelui

27 Aprilie 2016
1156 Vizualizari | 0 Comentarii
control paste
Inspectorii sanitar-veterinari din judetul Hunedoara au aplicat amenzi in valoare de 50.000 de lei in urma a 350 de controale efectuate preventiv in cursul saptamanii trecute in targurile de animale sau la firmele care produc, proceseaza sau comercializeaza produse alimentare, a informat Directia Sanitar-Veterinara si pentru Securitatea Alimentelor (DSVSA) Hunedoara. 
"Principalele deficiente pentru care au fost aplicate amenzi si avertismente se refera la depozitarea si etichetarea defectuoasa a produselor alimentare, igiena spatiilor de procesare si comercializare, dar si in ceea ce priveste manipularea acestei categorii de produse", a declarat, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al DSVSA Hunedoara, dr. Leontin Laslau. 
DSVSA a autorizat deja sase centre temporare de sacrificare a mieilor de Paste in principalele orase ale judetului Hunedoara. De regula, aceste puncte sunt amplasate in imediata apropiere a pietelor agroalimentare, pentru a fi mai bine controlate de catre autoritatile locale si din punct de vedere sanitar-veterinar. 
"Avem puncte de sacrificare a mieilor autorizate temporar la Deva, Brad, Simeria, Orastie, Hunedoara si Petrosani. Daca vor mai fi solicitari si spatiul propus corespunde normelor legale, vor mai fi autorizate si ale centre temporare de sacrificare a mieilor", a precizat dr. Laslau. 
Pe baza experientei din anii trecuti, reprezentantul DSVSA Hunedoara a estimat ca activitatea acestor centre va incepe de miercuri si se va incheia sambata. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1232 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005421 (s)