News Flash:

Ambarcatiune cu 29 de migranti din Orientul Mijlociu, interceptata de Garda de Coasta

29 Decembrie 2013
1088 Vizualizari | 0 Comentarii
O ambarcaţiune la bordul căreia se aflau 29 de migranţi din Orientul Mijlociu, între care opt copii, a fost interceptată de poliţiştii de frontieră ai Gărzii de Coastă în judeţul Constanţa, migranţii spunând că sunt cetăţeni afgani şi intenţionau să ajungă în ţări din spaţiul Schengen. Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră - Garda de Coastă, sâmbătă, în jurul orei 13.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ trei mile marine travers de zona Chituc din judeţul Constanţa.

În zona indicată au plecat două ambarcaţiuni din cadrul Grupului de Nave Constanţa, care au interceptat nava - o ambarcaţiune de mici dimensiuni, cu o lungime de nouă metri, care nu avea pavilion arborat. Ambarcaţiunea avea probleme tehnice la sistemul de propulsie, astfel că o navă a Gărzii de Coastă a tractat-o în zona bazinului portuar al Grupului de Nave Constanţa, pentru control.

În urma verificărilor s-a stabilit că la bordul navei se aflau 29 depersoane - 17 bărbaţi, patru femei şi opt copii. Persoanele despistate la bord au spus că sunt cetăţeni afgani şi intenţionau să ajungă în ţări din spaţiul Schengen. Un număr de 13 persoane au avut nevoie de intervenţie de specialitate din partea autorităţilor medicale din Constanţa, 11 fiind transportate pentru investigaţii la o unitate medicală deoarece acuzau o stare febrilă.

Purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă, Marius Niculescu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că între cele 11 persoane duse la spital se aflau şi şapte copii şi trei femei. Aceştia erau deshidrataţi şi aveau o stare febrilă, fiind preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

De asemenea, alte două persoane care aveau plăgi superficiale au fost tratate ambulatoriu de către echipajele medicale de la Ambulanţă.

În prezent, cinci din cele 11 persoane duse la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa mai sunt internate, restul fiind duse la terminalul de pasageri al Portului Constanţa, acolo unde se aflau şi celelalte persoane din grupul de migranţi. Toţi cei 29 de cetăţeni din Afganistan vor intra în custodia Serviciului pentru Imigrări, urmând ca în cazul în care vor solicita azil politic să fie trimişi într-un centru de specialitate.

În prezent, poliţiştii de frontieră fac cercetări în acest caz pentru infracţiunea de "intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat". Mediafax.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1394 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006327 (s)