News Flash:

Amanare in dosarul finantarii Clubului de fotbal Poli Timisoara de catre CJ

25 Octombrie 2016
1232 Vizualizari | 0 Comentarii
acs poli2 1
Tribunalul Timis a amanat pentru luna noiembrie judecarea in dosarul finantarii Clubului de fotbal Poli Timisoara, cand era patronat de Marian Iancu, de catre Consiliul Judetean (CJ) Timis, in care fostul sef al administratiei judetene, Constantin Ostaficiuc si alti noua angajati ai administratiei sale au fost trimisi in judecata pentru abuz in serviciu. 
''Tribunalul amana cauza pentru depunerea raspunsului expertului (contabil, n.r.)'', arata, marti, solutia Tribunalului Timis. 
Expertiza contabila ar urma sa arate care era starea financiara reala a clubului de fotbal in momentul in care s-a facut finantarea de catre CJ Timis si sa se stabileasca daca administratia timiseana cunostea aceasta stare cand a fost de acord sa finanteze clubul. 
La termenele anterioare au fost audiati martori care la data faptelor aveau mandat de consilieri judeteni si care au dat declaratii despre modul in care a fost semnat in plenul CJ Timisoara protocolul de colaborare/finantare cu Clubul Poli, daca s-au exercitat presiuni asupra lor pentru a vota intr-un anumit fel si daca stiau ca la data respectiva clubul condus de Marian Iancu avea datorii foarte mari. 
Prejudiciul stabilit de anchetatori in acest dosar se ridica la 9,5 milioane de lei, iar Consiliul Judetean Timis s-a constituit parte civila. 
Ostaficiuc a fost trimis in judecata in 2015 de catre procurorii DNA Timisoara, impreuna cu fostul presedinte al Clubului Poli, Gheorghe Chivorchian, seful Directiei Cultura a CJ Timis, Razvan Hrenovschi, secretarul administratiei judetene din mandatul lui Ostaficiuc, Petrisor Nadastean, si alti angajati ai Consiliului Judetean (Mihut Mircea Marian, Ciovica Dan Sabin, Borza Petru, Pepa Daniela Octavia, Negrei Ioan, Rosca Liviu Ioan). 
Procurorii DNA Timisoara au dispus si instituirea masurii asiguratorii a sechestrului pana la concurenta sumei de 9.950.000 lei asupra unor bunuri ale lui Gheorghe Chivorchian. 
Potrivit rechizitoriului, in cursul anului 2008, angajati din cadrul Consiliului Judetean Timis, cu stiinta, au intreprins demersurile necesare, pentru alocarea unor sume de bani in vederea sustinerii echipei de fotbal ce apartinea S.C. Politehnica 1921 Stiinta Timisoara & Invest S.A. 
DNA i-a trimis in judecata, tot in legatura cu finantarea Clubului Poli, intr-un alt dosar, si pe fostul primar al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, alaturi de alte persoane din primarie, pentru abuz in serviciu sau complicitate la aceasta infractiune. 
Primaria Municipiului Timisoara s-a constituit parte civila in dosar cu suma de 31.669.417 de lei, ca prejudiciu, pentru care s-a instituit sechestru asigurator. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1223 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006445 (s)