News Flash:

Alimentele pe care nu trebuie sa le consumi pe stomacul gol

4 Noiembrie 2017
1314 Vizualizari | 0 Comentarii
alimente

Mananci intodeauna ce apuci dimineata? Uite de ce alimente sa te feresti sa le consumi pe stomacul gol! Daca in goana de a ajunge repede la serviciu servesti o cafea, un iaurt sau doar cateva produse de patiserie, opreste-te! Esti departe de ideea de mic dejun sanatos si satios.
Potrivit celor de la Brightside.me, anumite alimente daca le consumi pe stomacul gol pot sa iti faca mai mult rau decat bine.
Iata care sunt cateva dintre aceste alimente ce pot favoriza aparitia problemelor digestive daca nu le consumi corespunzator!

Produsele de patiserie

Din cauza faptului ca toate au la baza drojdia, consumul lor poate irita mucoasa stomacului si poti sa te confrunti apoi cu senzatia de flatulenta. Daca totusi nu poti renunta la ele asigura-te ca ai mancat totusi ceva consistent si sanatos inainte.

Dulciurile la prima ora a diminetii

Orice contine zahar daca este consumat pe stomacul gol va favoriza cresterea insulinei, fapt care va solicita mai mult decat este cazul pancreasul existand ulterior riscul aparitiei diabetului zaharat, daca acest obicei il practici zilnic.

Produsele care fermenteaza

In aceasta categorie putem mentiona iaurtul, desi in principiu este un produs benefic sa fie consumat in mod constant, daca nu prezinti intoleranta la lactoza, insa daca alegi sa il consumi pe stomacul gol, acidul clorhidric care se formeaza in stomac va anihila bacteriile benefice ale acidului lactic.

Nici anumite fructe nu sunt indicate spre a fi cosumate pe stomacul gol,perele fiind fruntase la aceasta problema, deoarece fibra bruta pe crae o contin poate sa afecteze membrana mucoasa a stomacului.
Daca obisnuiesti sa consumi la prima ora a zilei banane, trebuie sa stii faptul ca acest obicei al tau duce la cresterea brusca a magneziului in sange si in timp acest fapt iti poate afecta inima.

Cand vine vorba despre legume, incearca sa eviti consumarea rosiilor ca prim aliment dimineata, deoarece acidul tanic din componeta lor pot provoca aciditate la nivelul stomacului si in timp te poti confrunta cu un ulcer gastric.
In general legumele crude sunt o sursa benefica de aminoacizi care daca le consumi pe stomacul gol pot favoriza aparitia arsurilor la stomac, a flatulentei si mai ales a durerilor abdominale.

Uita de condimente si carbogazoase dimineata

Tot ce este picant trebuie consumat cu maxima atentie doarece poate irita  mucoasa gastrica si provoca cresterea nivelului de acid gastric in stomac. De aici la dezvoltarea afectiunilor sistemului digestiv nu ami este decat un singur pas.
In ceea ce priveste bauturile carbogazoase, ele sunt responsabile dimineata cu reducerea alimentarii cu sange a stomacului, ceea ce inseamna ca alimentele ingerate vor fi consumate mult mai lent.

Variante sanatoase de mic dejun: fulgi de ovaz, hrisca, oua fierte, afine, nuci, miere cu iaurt, terci de malai.


stomacul gol
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004825 (s)