News Flash:

Alimentele care lupta impotriva imbatranirii tenului

16 Aprilie 2018
891 Vizualizari | 0 Comentarii
somon la cuptor

Daca v-ati trezit vreodata dimineata, v-ati uitat in oglinda, vazand linii fine si riduri aparute parca peste noapte, sa stiti ca nu sunteti singura persoana care se confrunta cu aceasta problema.  

Daca pentru unii oameni procesul de imbatranire apare treptat, pentru altii parca se produce peste noapte, scrie msn.com. Desi majoritatea suntem tentati sa cumparam produse cosmetice scumpe pentru a ne acoperi imperfectiunile, speciastii recomanda o serie de masuri pentru diminuarea factorilor care influenteaza degradarea pielii. 

Pe langa consmulul a cel putin doi litri de apa pe zi, stimularea circulatiei sanguine si folosirea unor creme pe baza de colagen, exista cateva alimente care pot contribui semnificativ la reintinerirea tenului:

Somon 

Pielea isi poate redobandi aspectul tanar daca vom consuma alimente bogate in Omega 3. Cercetarile arata ca astfel organismul isi creeze noi celule de colagen, un plus important in procesul anti-imbatranire.       

Zmeura 

Cu un indice glicemic scazut si incarcata cu antioxidanti, zmeura este un aliment extrem de benefic cand vine vorba de calitatea pielii. Conform cercetatorilor, micile fructe rosii contin resveratrol, o substanta extrem de benefica impotriva imbatranirii. 

Carnea de vita 

Se pare ca bucurandu-va de o friptura de vita, nu doar ca reusiti sa va potoliti foamea, dar este si cheia catre un aspect mai tanar. Carnea rosie este o importanta sursa de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi si a inflamatiilor. Mai mult, cercetatorii au descoperit ca poate imbunatati circulatia si incetini procesul de imbatranire. 

Grapefruit  

Un grapefruit pe zi poate amana imbatranirea tenului. Este o sursa excelenta de vitamina C, un antioxidant puternic, care lupta impotriva radicalilor liberi si stimuleaza sistemul imunitar, avand proprietati fotoprotectoare. 

Naut    

Satios, plin de fibre, benefic in lupta anti-imbatranire, nautul ar trebui sa faca parte din meniul zilnic al fiecarei persoane. Are efecte puternice impotriva imbatranirii, fiind un produs recomandat si pentru intretinerea siluetei. 

Capsune 

Pe langa faptul ca pot fi un delicios desert, capsunele pot intoace timpul inapoi pentru tenul tau. Sunt o importanta sursa de resveratrol, care lupta impotriva radicalilor liberi, ajutand pielea sa ramana mai mult timp tanara. 

Usturoi 

Usturoiul poate nu este cel mai bun prieten al respiratiei, dar atunci cand vine vorba de piele nu este intrecut de niciun alt aliment. Pe langa multitudinea de antioxidanti, usturoiul reduce inflamatia din corp si protejeaza impotriva razelor UV. 

Ceai alb    

Drumul spre o piele mai sanatoasa poate fi mai usor cu ajutorul ceaiului alb. Plin de antioxidanti, lupta sa combata liniile fine si ridurile. Printre alimentele care combat imbatranirea tenului se mai numara pepenele rosu, kiwi, portocalele, murele, afinele, semintele de dovleac, ciocolata neagra, kaju, limonada, ciupercile, ceapa, mazarea, rosiile, varza de Bruxelles, ovazul, ardeiul gras, carnea de curcan si de porc.

sursa: adevarul.ro


somon zmeura grapefruit
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1225 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006736 (s)