News Flash:

Alimente care iti imbunatatesc starea sufleteasca de sarbatori

31 Decembrie 2017
992 Vizualizari | 0 Comentarii
alimente sarbatori2

1. Ciocolata neagra
Cercetatorii au demonstrat ca ciocolata neagra scade nivelul cortizolului din sange (hormonul stresului) si stimuleaza eliberarea de endorfine. Acest lucru aduce asa de multe beneficii asupra moralului, incat poti sa mananci cata vrei, macar de sarbatori! 

 

2. Fructe si legume
Acestea sunt pline de nutrienti extrem de valorosi pentru buna functionare a organismului. Ele intaresc sistemul imunitar si imbunatatesc starea de spirit, asa ca nu le da deoparte de pe masa de Craciun.

3. Alimente bogate in vitamina B12 si acid folic
Aceste doua vitamine ajuta la prevenirea tulburarilor sistemului nervos central si a tulburarilor de natura emotionala. Asa ca, la sfarsit de an, nu te abtine de la legume verzi, carne de pui, de la peste si lactate.

4. Alimente care contin vitamina D
Nu e de mirare ca pe timpul verii ai o
stare foarte buna de dispozitie. Vitamina D , secreta in prezenta soarelui, este o adevarata sursa de bunastare, iar lipsa acesteia din organism declanseaza probleme de natura emotionala. 

Asa ca, de sarbatori, mananca oua, peste si lactate nedegresate, iar daca soarele isi face aparitia, nu te feri de raze.

5. Alimente bogate in seleniu
Seleniul actioneaza intocmai ca un antioxidant, te ajuta in lupta cu stresul si implicit, cu starile depresive. Conform unui studiu realizat pe aceasta tema, persoanele deprimate care au luat suplimente pe baza de seleniu, au avut parte de o imbunatatire a starii psihice si emotionale.

 

Alimentele cu cel mai bogat continut de seleniu sunt algele marine, fructele de mare, branzeturile si in general in toate alimentele care contin proteine. Pentru a urma insa o cura cu seleniu este mai bine sa il luati din suplimentele alimentare. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1370 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006082 (s)