News Flash:

Vrei sa ai un ten frumos la petrecerea de Revelion? Taratele de grau iti fac pielea mai frumoasa. Vezi 5 modalitati in care le poti folosi

31 Decembrie 2017
923 Vizualizari | 0 Comentarii
masca tarate

Cu ceea ce aveti in camara, in frigider sau in dulap puteti realiza o multitudine de masti cosmetice, cu ajutorul carora sa va mentineti pielea frumoasa si sanatoasa. Printre aceste ingrediente se numara si taratele de grau. Iata catevamodalitati prin care taratele de grau iti fac pielea mai frumoasa:

 

1. Tratament de exfoliere
Umpleti un saculet din bumbac cu aproximativ 700 g de tarate, legati-l bine si puneti-l intr-un lighean in care turnati apa clocotita pana se umple si apoi acoperiti-l. Faceti acest lucru dimineata si lasati sa se macereze 10-12 ore.

 

Seara umpleti cada cu apa calda - dar aveti grija ca atunci cand intrati in cada sa va ajunga apa pana la talie - si turnati continutul ligheanului, cu tot cu saculet, in apa. Baia trebuie sa dureze 20 de minute, timp in care se mentine umed tot corpul. Saculetul cu tarate se stoarce continuu si veti observa cum apa de baie se albeste precum laptele. Aceasta procedura simpla face ca pielea sa devina mai moale si mai curata. Dupa cele 20 de minute petrecute in apa cu tarate, sunteti gata pentru gomaj, asa ca frecati-va bine corpul cu un burete sau cu o manusa aspra si veti observa cum pielea moarta dispare. Recomandat ar fi sa faceti acest tratament de trei ori in doua saptamani.

 

2. Trateaza tenul cu probleme
Amestecati taratele cu putina apa pentru a obtine o crema abraziva, cu care va veti masa tenul de doua ori pe saptamana, pentru a elimina pielea deteriorata si pentru a combate acneea. Sau bateti doua oua, adaugati o lingura de ulei cu masline si tarate, pana se ingroasa, si masati-va pielea cu acest amestec, prin miscari circulare si usoare, lasati zece minute si apoi clatiti cu apa calduta.

 

Tenul gras cu pori dilatati poate fi curatat cu tarate. Descojiti un mar, radeti-l pe razatoarea mica si amestecati-l cu doua linguri cu tarate inmuiate in doua linguri cu zer. Intindeti pe fata acest amestec si lasati sa actioneze 20 de minute.

 

3. Elimina punctele negre
Masca din tarate cu albus de ou constituie un tratament eficace pentru indepartarea sebumului in exces, cat si pentru eliminarea punctelor negre. Amestecati un albus cu o jumatate de cana cu tarate oparite, o lingura cu ulei de masline si o lingura cu suc de lamaie. Aplicati pe tenul curatat in prealabil si asteptati 20 de minute ca sa-si faca efectul. Clatiti cu apa calduta si veti avea un ten curat si cu mai putine puncte negre.

 

4. Amelioreaza petele maronii
Petele maronii ale tenului pot fi date uitarii cu ajutorul mastii cu tarate. Aceasta se prepara dintr-o lingura cu varf de tarate, o lingura cu argila si patrunjel sau marar tocat marunt, peste care se adauga apa cat sa se obtina un amestec fin. Luati cu degetele din aceasta mixtura si intindeti pe fata seara, inainte de culcare, lasand sa actioneze timp de 15 minute. Indepartati cu apa calduta si repetati procedeul de doua ori pe saptamana.

 

5. Combate celulita
Amestecati taratele cu malai, sare grunjoasa si miere si masati-va energic pielea de pe coapse si fese. Pentru a da rezultate cat mai vizibile este necesar sa faceti acest gomaj de doua ori pe saptamana, dupa dus.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005707 (s)