News Flash:

ALERTA! Poluare pe Dunare, in Portul Drobeta Turnu Severin

23 Februarie 2015
1601 Vizualizari | 1 Comentarii
Dunarea a fost poluata, luni dimineata, in zona Portului Drobeta Turnu Severin, unde sunt irizatii de petrol pe o suprafata de aproximativ un kilometru si jumatate, angajatii Garzii de Mediu Mehedinti spunand ca au inceput o ancheta pentru a depista sursa poluarii, care este inca necunoscuta.
Poluarea a fost depistata de angajatii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Mehedinti, care se aflau pe o nava de supraveghere a fluviului, in Portul Naval Drobeta Turnu Severin, luni dimineata, in jurul orei 5.00.
La fata locului au fost chemati reprezentanti ai SGA Mehedinti, care au intervenit cu materiale biodegradabile in zona poluarii, comisari ai Garzii de Mediu si ai Agentiei pentru Protectia Mediului, dar si rerezentanti ai Inspectoratului penru Situatii de Urgenta, care au supravegheat interventia pe fluviu si au deschis o ancheta pentru a stabili sursa poluarii.
Potrivit directorului SGA Mehedinti, Cristian Mura, pata de petrol se intindea din apropierea Portului Comercial Drobeta Turnu Severin si pana in Portul Naval al municipiului, pe o distanta de aproximativ un kilometru si jumatate.
”La ora 5.15 am fost sesizati de echipajul navei Aurora 8, nava noastra, ca se simte miros de produs petrolier. Am verificat si, intr-adevar, sunt irizatii de produs petrolier pe luciul apei, pe o distanta de un kilometru si jumatate si pe o latime de 30 de metri. Am intervenit cu materiale si in continuare cautam poluatorul”, a declarat Cristian Mura.
Detalii pe Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006708 (s)