News Flash:

Functionarii publici, in greva de avertisment

21 Februarie 2015
1669 Vizualizari | 1 Comentarii
Vineri dimineata, intre orele 10.00 -10.30, in mai multe institutii din judetul Timis a avut loc o greva de avertisment, iar sindicalistii au oprit activitatea timp de 30 de minute. In schimb, in Timisoara, greva nu s-a simtit la institutiile publice, asta desi angajatii isi anuntasera participarea. Sindicalistii strang insa semnaturi pentru o greva generala, daca problemele lor nu se vor rezolva.
Functionarii publici spun ca sunt dezamagiti de actuala guvernare si isi cer drepturile. In Timis, pana joi, la ora 16, 1447 de functionari publici au confirmat prezenta la aceasta actiune de protest, printr-o lista de semnaturi trimisa la sindicat. Au fost insa si cazuri in care functionarii nu au participat la greva, desi anuntasera anterior. Cei mai inversunati sunt functionarii de la primariile din comune, spun sindicalistii, pentru ca au salarii foarte mici. Angajati din 62 de comune din Timis au semnat ca participa la aceasta greva, scrie tion.ro.
Totusi in Timisoara greva nu s-a simtit in insitutiile publice. La Directia de Asistenta Sociala Comunitara Timisoara, aflata pe bulevardul Regele Carol, vineri, de dimineata, niciun functionar prezent in birourile de la intrare, accesibile publicului, nu a declarat ca participa la actiune. Angajatii erau la birouri si isi faceau treaba.
“Poate alte servicii, poate la Directia de la Judet, de langa Spitalul de Copii”, a spus o functionara.
Desi 48 de persoane se aflau trecute pe lista, semnand ca participa, nu s-au implicat in actiunea de protest.
La Casa de Cultura a Muncipiului Timisoara, unde 22 de persoane si-au anuntat participarea la actiune, usile erau ferecate la ora 10 dimineata, iar nimeni nu a raspuns la interfon, desi este o institutie publica, platita din banii timisorenilor…
Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Liber al Salariatilor din Primaria Municipiului Timisoara si din Serviciile Publice aflate in subordinea Consiliului Local al Municipiului Timisoara, spune ca cea mai mare afluenta de participanti a fost la functionarii de la primariile din comunele din Timis.
„Au inceput sa ne transmita colegii din teritoriu ca au participat. Avem deja cateva comunicari. Tabelele cu semnaturi sunt la noi. Eu am aceste tabele cu participare la greva de avertisment – intreruperea activitatii. Avem pe Timis 62 de primarii care tin aceasta actiune de protest. Am socotit in Timis, cu tot ce am mai primit, 1600 de persoane care participa. Urmatorul pas ar fi discutia cu guvernantii, una serioasa, luanduni-se in considerare problemele noastre. Daca nu se intampla acest lucru, o sa continuam. Sunt salarii foarte mici la unii dintre colegi. Sunt foarte multe primarii de comune in aceste proteste si nu trebuie sa facem abstractie de ele. E o participare insemnata, mai ales la nivelul comunelor. Din 99 de primarii pe Timis participa 62 de primarii. E o actiune de amploare. Chiar a ajuns situatia foarte jos. Incercam sa canalizam nemultumirile, in mod foarte organizat”, spune Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului Liber al Salariatilor din Primaria Municipiului Timisoara.

vineri dimineata timisoara institutiile publice
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006254 (s)