News Flash:

Alesii din Comisiile de Aparare, critici fata de demersul Guvernului privind pensiile speciale

3 August 2017
898 Vizualizari | 0 Comentarii
militari
Parlamentarii PNL,USR si PMP din Comisiile de aparare critica demersul Guvernului de a aplica "politica faptului implinit" pentru a modifica pensiile speciale, care a generat "un exod" de personal in MAPN si MAI,precum si reglementarea prin OUG, PSD sustinand ca OUG criticata va ajunge in Parlament.
Senatorul PSD Ionel-Daniel Butunoi, membru al Comisiei de Aparare, a sustinut ca Guvernul Tudose vrea sa aplice "un principiu corect".
"Asa cum am vazut ca a explicat si domnul presedinte Dragnea si domnul prim-ministru mie mi se pare ca aplica un principiu corect. Nu este vorba despre o scadere a pensiilor, ci despre a aplica un principiu corect pentru ca o pensie in plata sa nu fie mai mare decat salariu pe functia respective a celui care efectiv munceste. Eu am vazut clar ca au spus ca nu se taie absolut nicio pensie", a declarat senatorul PSD Ionel-Daniel Butunoi, pentru MEDIAFAX.
In contextul in care parlamentarii din opozitie au criticat lipsa de transparenta a demersului PSD, Butunoi a afirmat ca Ordonanta de Urgenta privind pensiile speciale va intra in vigoare la o luna si jumatate dupa ce va fi emisa, ceea ce inseamna ca va putea fi dezbatuta in Parlament si modificata daca va fi necesar.
"Stiu ca oricum va intra in aplicare la o luna si jumatate ceea ce inseamna ca va fi dezbatuta si in Parlament, ca orice Ordonanta de Urgenta. Ea va fi pusa in aplicare incepand cu data de 15 septembrie, de la 1 septembrie Parlamentul oricum va fi in activitate. Deci, nu va intra in vigoare inainte de a fi dezbatuta in Parlament", a spus senatorul PSD.
Vicepresedintele PNL al Comisiei de Aparare, deputatul Ovidiu Raetchi, a criticat demersul PSD de aplica "politica faptului implinit", fara a purta negocieri cu cei direct vizati, sustinand ca social-democratii au "trisat" si doar "anumiti oameni" au fost "avertizati sa iasa la pensie" inainte de a fi emisa OUG.
"Doar ca, ce sa vezi, PSD triseaza. Anumiti oameni - probabil apropiati lor, poate din jurul ministrilor - sunt avertizati sa iasa repede la pensie, pentru a beneficia de vechiul regim de pensionare. Informatia nu mai poate fi controlata. Zvonul circula insistent si apar brusc sute de dosare de pensionare care il confirma. Fenomenul capata proportii: sunt asteptate mii de pensionari. Pentru sanatatea Armatei e un dezastru, fiind pierdut peste noapte un intreg esalon de conducere pregatit ani de zile pentru o cariera mult mai lunga", a declarat liberalul, pe Facebook.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1246 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006279 (s)