News Flash:

AirAsia dezminte ca unul dintre avioanele sale s-ar fi confruntat cu pana de motor sambata

5 Ianuarie 2015
1215 Vizualizari | 0 Comentarii
Compania malaysiana AirAsia, al carei avion s-a scufundat in mare la 28 decembrie cu 162 de persoane la bord, a dezmintit duminica faptul ca un alt avion al sau s-a confruntat cu o pana de motor, asa cum afirma presa locala.
Presa indoneziana si cea malaysiana au afirmat ca motorul acestui avion, care se pregatea sa decoleze sambata din Surabaya, al doilea oras ca marime din Indonezia, de unde a decolat si avionul care s-a scufundat in mare, s-a oprit dupa ce a produs un zgomot surd.
Oficialul responsabil de securitate la AirAsia Indonesia, Raden Achmad Sadikin, a dezmintit, explicandu-le jurnalistilor ca sistemul auxiliar de energie (APU), echipamentul destinat alimentarii cu energie a avionului cand acesta se afla la sol, a fost cel care s-a oprit.
"Nu motorul a fost cel care s-a defectat. Avionul se pregatea sa decoleze dar APU, echipamentul care ajuta la demararea motorului, s-a oprit brusc", constrangand pilotul sa revina in parcare, a explicat el.
Potrivit directorul AirAsia Indonezia, Sunu Widyatmoko, citat de presa locala, avionul a putut apoi sa decoleze si a aterizat fara probleme la Bandung, in vestul insulei Java.
Directorul AirAsia, Tony Fernandes, a denuntat pe Twitter informatii "stupide" aparute in presa, in cautarea "senzationalului".
Cautari de amploare sunt in desfasurare pentru gasirea cadavrelor si a epavei avionului Airbus A320-200 care s-a scufundat in Marea Java la 28 decembrie.
Agentia nationala de meteorologie din Indonezia a apreciat ca este posibil ca vremea sa fi fost "factorul declansator" al prabusirii avionului, ale carui motoare ar fi fost avariate de gheata.
Autoritatile indoneziene au declarat, de asemenea, ca ancheteaza "infractiunile" comise de companie, lider regional in trasportul aerian low cost, pe care o suspecteaza ca a folosit un culoar aerian de zbor fara autorizatie. Mediafax.ro

sunu widyatmoko
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1149 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006456 (s)