News Flash:

Ai colesterolul mare? Ai grija cat mananci de Sarbatori

15 Aprilie 2017
965 Vizualizari | 0 Comentarii
drob
Sanatosi sau bolnavi, traditia ne obliga sa avem oua si miel pe masa de Paste. Totusi, persoanele care se stiu cu un nivel mare al colesterolului ar trebui sa consume cu moderatie aceste produse, nu sa se abtina! Potrivit dr. Iuliana Botezatu, medic specialist Phoenix Eastern Medical Center, un consum moderat de oua nu creste nivelul colesterolului din sange. Iar un consum moderat inseamna doua oua pe saptamana. Asadar, luati in calcul aceasta recomandare si nu exagerati cu consumul de oua.
Mai rau fac grasimile saturateCea mai buna modalitate de a tine colesterolul sub control in zilele de sarbatoare nu este sa renuntati complet la alimentele interzise in asemenea situatii, echilibrul si nu abstinenta fiind cheia unei diete sanatoase. Daca veti consuma cat mai putine grasimi saturate, nu riscati probleme de sanatate.
Nu exagerati cu carnea de mielSi despre carnea de miel se spune ca este bogata in cholesterol. Nu trebuie insa uitat ca acest sortiment, evident, cu valoare calorica mare, este bogat si in proteine. Asadar, trebuie consumat tot cu moderatie si numai cu garnitura de legume.
Miel de minimum 10 kgMedicul mai face o precizare foarte importanta: si persoanele care au valori crescute ale colesterolului pot consuma fara grija carne de miel, insa este esential ca mielul sa fi avut, inainte de taiere, minimum 10 kilograme.
Si cardiacii trebuie sa fie atentiDin cauza continutului mare de proteine si lipide, carnea de miel poate provoca alergii.  Medicul foloseste acest prilej pentru a-i atentiona si pe cei cu boli cardiovasculare sau alte suferinte, dar si pe oamenii sanatosi, ca, prin cumpatare, oricat de grele ar fi produsele traditionale de Paste, problemele de sanatate pot fi evitate. 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1126 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004342 (s)