News Flash:

Afla totul despre sexul dupa 30 de ani

1 Decembrie 2016
1120 Vizualizari | 0 Comentarii
fa oral

Dupa varsta de 30 de ani apar niste fenomene sociale care modifica un pic pozitia femeii in societate, in cuplu, vis-a-vis de partenerul ei si, mai ales, pozitia femeii in raport cu ea insasi. Aceste modificari provoaca o schimbare. Insa, contrar opiniei populare, femeia nu renunta la sexualitatea ei chiar daca se casatoreste si devine mama sau se confrunta cu diverse obstacole: rutina in casnicie, dereglari hormonale, modificarea greutatii corporale, instalarea unor situatii stresante (ivite la locul de munca, in sinul familiei sau favorizate de alte motivatii). Iata cateva lucruri despre sexul dupa 30 de ani pe care trebuie sa le stii:

1. Modificarile de libido
Libidoul sau dorinta sexuala variaza de la femeie la femeie, in functie de starea in care se afla. Se spune ca unele femei au un libido crescut la jumatatea ciclului menstrual, preovulator si (sau) premenstrual. Altele manifesta unlibido crescut in timpul si dupa trecerea menstrualtiei. In timpul sarcinii, un libido crescut se inregistreaza in prima jumatate a acestei perioade. Pe de alta parte, frica de sarcina poate scadea intensitatea libidoului, situatie intilnita si in cazul menopauzei (se pare ca mai mult de 15% dintre femeile aflate in aceasta etapa a vietii au un libidoscazut). De asemenea, mediul in care se desfasoara actul sexual si unele obiceiuri ale partenerului (cum ar fi ejacularea precoce) diminua si ele libidoul.

2. Importanta preludiului
Dupa o perioada indelungata de timp petrecuta alaturi de partener, este posibil sa apara obisnuinta si dezinteresul acestuia pentru un preludiu normal. Lipsa acestor elemente foarte importante pentru actul sexual la femei poate rupe acest echilibru al placerii. In timp ce barbatul este pregatit sa inceapa actul sexual imediat ce are erectie, la femei, preludiul este important indiferent de virsta. Deoarece femeia face dragoste cu sufletul, ea are nevoie de un preludiu mai lung decat barbatul.

3. Importanta orgasmului
Orgasmul este un cadou, o implinire a vietii sexuale, veriga finala indispensabila unei vieti sexuale normale...Statisticile arata ca, la nivel global, 10% dintre femei nu au avut niciodata un orgasm, din mai multe motive, cele mai frecvent invocate fiind urmatoarele: fie nu stiu ce inseamna orgasmul, pentru ca teama si rusinea le-au impiedicat sa isi cunoasca organismul (ele nu stiu care este momentul relatiei sexuale in care survine orgasmul), fie au avut parte de experiente sexuale care le-au dezamagit sau, mai rau, le-au traumatizat (obtinerea orgasmului  este influentata de virsta inceperii raporturilor sexuale; daca aceasta a avut loc o varsta la care nu exista o maturizare sexuala fizica si psihica, orgasmul este obtinut mai rar. Totodata, debutul vietii sexuale la o virsta inaintata  contribuie la scaderea libidoului si a excitabilitatii sexuale a femeii.


importanta preludiului importanta orgasmului
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1428 (s) | 33 queries | Mysql time :0.006551 (s)