News Flash:

Aeronava cu trupul neinsufletit al Reginei Ana a aterizat pe Aeroportul Otopeni

9 August 2016
1076 Vizualizari | 0 Comentarii
avion cu regina
Aeronava cu trupul neinsufletit al Reginei Ana a aterizat pe Aeroportul Otopeni la ora 14:59, o ceremonie militara si religioasa fiind organizata pe aeroport, la aceasta participand reprezentanti ai statului, membri ai Casei Regale si ierarhi ai Bisericii Catolice si Bisericii Ortodoxe Romane.
Marti, 9 august, la ora 14:59, pe Aeroportul Otopeni, a aterizat aeronava Tarom cu trupul neinsufletit al Reginei Ana.
Dupa sosirea aeronavei va avea loc o scurta ceremonie militara si religioasa, in prezenta Altetei Sale Regale Principesa Mostenitoare Margareta si Principele Radu, Principesa Elena, domnul Alexander Nixon, Principesa Sofia, Principesa Maria, domnisoara Elisabeta Maria Biarneix - fiica Principesei Sofia, domnul Andrew Popper, seful onorific al Casei Majestatii Sale Regele Mihai I, IPS Nifon, domnul Consilier Prezidential Andrei Muraru si staff-ul Casei MS Regele Mihai. De asemenea, la ceremonie va fi prezent si Arhiepiscolul Ioan Robu care va rosti o rugaciune in limba latina.
Dupa rugaciune, sicriul va fi dus apoi la Castelul Peles (9 august) si Palatul Regal din Capitala (11 august), inmormatarea urmand sa aiba loc in 13 august, la Necropola Regala din Curtea de Arges, scrie Mediafax.ro.
Pana sambata 13 august vor avea loc ceremonii funerale in Sinaia, Bucuresti si Curtea de Arges. Regele Mihai I nu va participa la aceste evenimente, din motive de sanatate, potrivit unui comunicat al Casei Regale. Regele Mihai "va ramane pe perioada Funeraliilor Regale in resedinta din Elvetia, alaturi de prieteni si apropiati, de angajati ai Casei Majestatii Sale si de doua maici ortodoxe detasate la resedinta. Aceasta decizie a fost luata cu mare parere de rau."
La funeraliile Majestatii Sale Defuncte Regina Ana vor lua parte ASR Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei romane, ASR Principele Radu, ASR Principesa Elena, ES domnul Alexander Nixon, ASR Principesa Sofia, ASR Principesa Maria, domnul Nicolae Medforth-Mills si domnisoara Elisabeta Maria Biarneix.
Bucurestiul si Curtea de Arges vor avea primele Funeralii Regale din ultimii 78 de ani. La 24 iulie 1938, la Castelul Peles, la Bucuresti si la Curtea de Arges aveau loc funeraliile Reginei Maria a Romaniei.
Carti de condoleante sunt deschise la Castelul Peles, la Palatul Regal (Calea Victoriei) si la Palatul Elisabeta. Ele sunt la dispozitia publicului timp de 40 de zile de la data decesului. Mesaje de condoleante pot fi transmise online la http://www.familiaregala.ro/mesaje.

reginei ana
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005846 (s)