News Flash:

ADMITERE LICEU 2014 - Situatia pe JUDETE a repartizarii absolventilor de clasa a VIII-a

15 Iulie 2014
1878 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Educatiei Nationale a finalizat prima etapa a repartizarii computerizate in unitatile de invatamant liceal a elevilor absolventi de clasa a VIII-a, rezultatele fiind publicate in continuare pentru fiecare judet din tara
Covasna: Cea mai mica medie de admitere la liceu din judet, 3,56 la "Apor Peter" din Targu Secuiesc
Cea mai mica medie de admitere din judetul Covasna, 3,56, s-a inregistrat la specializarea Mecanica a Liceului Tehnologic "Apor Peter” din Targu Secuiesc, in timp ce cea mai mare medie a fost de 9,21, la specializarea Matematica-Informatica a Liceului Teoretic "Szekely Miko” din Sfantu Gheorghe.
Potrivit site-ului edu.ro, 961 de absolventi de clasa a VIII-a din totalul de 997 inscrisi la admitere au fost repartizati in judetul Covasna, conform uneia dintre optiunile exprimate, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Un numar de 131 de locuri au ramas neocupate, in urma primei etape a repartizarii computerizate.
De asemenea, au fost repartizati la unitati din judetul Covasna 19 de elevi care provin din alte judete, majoritatea fiind din judetul Brasov.
Cea mai mica medie cu care s-a intrat in judetul Covasna, 3,56, s-a inregistrat la specializarea mecanica a Liceului Tehnologic "Apor Peter" din municipiul Targu Secuiesc.
La polul opus, la specializarea Matematica-Informatica a Liceului Teoretic "Szekely Miko” din Sfantu Gheorghe ultima medie de admitere a fost 9,21.
In judetul Covasna, 72,01 la suta dintre absolventii de clasa a 8-a au obtinut medii de peste 5.00 la evaluarea nationala.
Media minima de intrare la Colegiul Unirea din Focsani, 9,27; la un colegiu tehnic s-a intrat cu 2,33
Media minima de intrare la Colegiul "Unirea" din Focsani, cea mai solicitata unitate de invatamant din judetul Vrancea, a fost 9,27, in timp ce la Colegiul Tehnic "Ion Micu" s0a intrat si cu media 2,33, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit edu.ro, un absolvent de gimnaziu din Vrancea a devenit licean cu media 2.33, urmand sa studieze la Colegiul Tehnic "Ion Micu", profilul Electronica Automatizari, alti 11 elevi cu medii sub 3.00 fiind admisi la licee din Vrancea precum Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" sau Colegiul Tehnic Auto din Focsani.
In Vrancea, Colegiul Unirea ramane cea mai solicitata unitate de invatamant din judet, unitatea avand din toamna trei liceeni de nota 10, la profilul Matematica - Informatica, unde s-a intrat cu minim 9,27. Tot la acelasi liceu, ultima medie cu care s-a intrat la Filologie si la Stiinte Sociale a fost 9,17.
La Colegiul National "A. I. Cuza" din Focsani prima medie de admitere a fost 9.96, iar cea mai mica a fost 8.73.
La Liceul Teoretic "Emil Botta" din Adjud, cea mai mare medie de admitere a fost 7,95 la specializarea Matematica - Informatica, unde toate cele 56 de locuri disponibile s-au ocupat. La specializarea Filologie, ultima medie de admitere a fost 7,25, fiind ocupate toate cele 56 de locuri disponibile. Ultima medie de admitere la profilul Stiinte Sociale a fost 4,77. De asemenea, la specializarea Stiinte ale Naturii ultimul candidat a fost admis cu media 3,02.
La Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobesti, la specilizarea Stiintele Naturii, ultima medie cu care s-a intrat a fost 3,95, iar dupa prima etapa de repartizare au ramas libere 11 locuri.
In cadrul primei etape de repartizare computerizata in Vrancea au devenit liceeni 2.226 candidati, ramanand neocupate 434 ade locuri.
Buzau: Zece elevi cu medii sub 3, admisi la liceu; cea mai mica medie din judet - 2,31
Cea mai mica medie de admitere la liceu in judetul Buzau a fost 2,31 si s-a inregistrat la un liceu tehnologic, alti noua elevi din judet fiind admisi in clasa a IX-a cu medii sub 3, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Dupa finalizarea primei etape de repartizare computerizata a elevilor la licee, in Buzau cea mai mica medie de admitere a fost 2,31, la Liceul Tehnologic ”Dimitrie Filipescu” din municipiul resedinta de judet. La mica diferenta s-a aflat un elev admis la Liceul Tehnologic Rusetu, cu media 2,49, la profilul mecanic, si un altul admis cu media 2,60 la Liceul Tehnologic ”Victor Frunza” din Ramnicu Sarat, la industrie alimentara.
In total, zece absolventi de gimnaziu au devenit liceeni cu medii sub 3, urmand sa mearga la licee din mediul rural, dar si din municipiul resedinta de judet.
De partea cealalta, cele mai mari medii au fost la Colegiul "Bogdan Petriceicu Hasdeu” din municipiul Buzau, unde ultima medie de admitere a fost 9,03, la profilul filologie. Al doilea colegiu din Buzau, in ordinea mediilor, ramane Colegiul ”Mihai Eminescu”, unde ultima medie a fost 8,41 la filologie.
In judetul Buzau au fost 2.732 de elevi inscrisi pentru admiterea in clasa a IX-a, iar in prima etapa au fost repartizati la liceu 2.729.
Hunedoara: 19 elevi cu medii sub 3 admisi la liceu, in timp ce o eleva cu 7,16 a ramas fara loc
Un numar de 19 elevi cu medii sub 3 au fost repartizati in colegiile si liceele din judetul Hunedoara, in timp ce o eleva de la Liceul de Arte “Sigismund Toduta” din Deva, care a obtinut media 7,16, a ramas nerepartizata, reprezentantii ISJ afirmand ca aceasta a trecut prea putine optiuni pe lista.
Potrivit site-ului edu.ro, o eleva de la Liceul de Arte “Sigismund Toduta” din Deva care avea media 7,16 a ramas nerepartizata deoarece si-a trecut prea putine optiuni pe lista, in conditiile in care eleva cu cea mai mica medie de admitere - 2,26 - a fost repartizata la Colegiul Tehnic Agricol “Alexandru Borza” din Geoagiu, la profilul Agricultura, transmite corespondentul MEDIAFAX.
De altfel, 19 elevi cu medii sub 3 au fost repartizati in colegiile si liceele din judetul Hunedoara la profil mecanica, electromecanica, agricultura, fabricarea produselor din lemn, constructii si instalatii si lucrari publice.
Elevii care au obtinut medii mari la evaluarea nationala au optat pentru unitatile scolare cu renume.
Cele mai mari note de admitere in clasa a IX-a in judetul Huendoara au fost inregistrate la Colegiul National “Decebal” Deva, unde ultima medie de intrare la profilul stiintele naturii specializare in limba engleza a fost 9,75, la profilul matematica-informatica a fost 9,22, iar la profilul filologie cu specializare in limba engleza ultima medie de intrare a fost 9,38.
Medii mari de admitere in clasa a IX-a au fost si la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Petrosani, unde ultimele medii de intrare au fost 9,63 la profilul stiintele naturii, 9,33 la profilul matematica-informatica si 9 la filologie, in timp ce la Liceul teoretic “IC Bratianu” din Hateg, la profilul matematica-informatica, au fost declarati admisi doar absolventii de gimnaziu cu medii peste 9,13.
Cea mai mica medie de admitere la liceu din judet a fost la Liceul Tehnologic "Crisan" din Cricior, de 2,34.
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara, inspectorul Marta Mathe, a declarat ca dintre cei 2.783 candidati inscrisi pentru admiterea in clasa a IX-a, 2.767 au fost declarati admisi intr-unul dintre liceele sau colegiile pe care si le-au trecut pe lista, iar 16 au ramas nerepartizati, desi exista 481 de locuri libere in judetul Hunedoara.
"Asta inseamna ca si-au pus prea putine optiuni pe lista. Mediile celor care nu au fost admisi sunt intre 2,43 si 7,16”, a precizat Marta Mathe.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1034 (s) | 23 queries | Mysql time :0.040562 (s)