News Flash:

ADMITERE LICEU 2014: Rezultatele primei etape de repartizare computerizata. Primele 5 licee cu cele mai mari medii de admitere pe tara

14 Iulie 2014
1768 Vizualizari | 0 Comentarii
Ministerul Educatiei Nationale a finalizat prima etapa a repartizarii computerizate in unitatile de invatamant liceal a elevilor absolventi de clasa a VIII-a.
Aproape toti elevii de clasa a VIII-a, mai precis 99,3% dintre cei 128.707 care au completat fisele de inscriere, au fost repartizati in liceu in prima etapa, iar restul de 961 au ramas pentru etapa a II-a, potrivit Ministerului Educatiei Nationale (MEN).
Pe intervale de medii de admitere, situatia se prezinta astfel: medii de 10 - 87, medii intre 9 si 10 - 19.728, medii intre 8 si 9 - 27.069, medii intre 7 si 8 - 25.527, medii intre 6 si 7 - 22.776, medii intre 5 si 6 - 17.731, medii mai mari de 5 - 15.791.
Din totalul candidatilor cu medii de admitere sub 5, care au completat fisele de inscriere, au fost repartizati 15.094, urmand ca restul de 697 sa fie repartizati in etapa a doua.
Admiterea in liceu se face pe baza mediei la evaluarea nationala in pondere de 75%, restul de 25 la suta fiind dat de media din gimnaziu. Pana anul acesta, nota la admitere era calculata ca medie artimetica a mediilor de la evaluare si din gimnaziu.
Potrivit legislatiei in vigoare, se pot inscrie in invatamantul liceal si elevii care au obtinut medii sub 5 la evaluarea nationala.
Primele 5 licee cu cele mai mari medii de admitere pe tara sunt:
Colegiul National „Sfantul Sava", Bucuresti: prima medie - 10, ultima medie - 9,56;
Colegiul National „GGheorghe Lazar, Bucuresti: prima medie - 10, ultima medie - 9,54;
Colegiul National „Emil Racovita", Cluj: prima medie - 10, ultima medie - 9,52;
Colegiul National „Mircea cel Batran", Constanta: prima medie - 10, ultima medie - 9,51;
Colegiul National „Fratii Buzesti", Craiova: prima medie - 10, ultima medie - 9,46.
Specializarile cu cele mai mari medii de admitere din tara sunt Matematica - Informatica (bilingv limba engleza sau limba germana) si Stiintele Naturii. Din aceasta perspectiva, topul primelor 5 licee este urmatorul:
Colegiul National „Mircea cel Batran", Constanta, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba germana): prima medie - 10, ultima medie - 9,88;
Colegiul National „Fratii Buzesti", Craiova, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba engleza): prima medie - 10, ultima medie - 9,85;
Colegiul National „Mircea cel Batran", Constanta, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba engleza) : prima medie - 10, ultima medie - 9,78;
Colegiul National „Sfantul Sava", Bucuresti, specializarea Matematica - Informatica (bilingv: limba engleza): prima medie - 10, ultima medie - 9,78;
Colegiul National „Fratii Buzesti", Craiova, specializarea Stiintele Naturii: prima medie -10, ultima medie - 9,78.
Repartizarea computerizata in licee are loc loc in trei etape.
A doua etapa de admitere va avea loc in perioada 16 -31 iulie. In perioada 16-21 iulie vor fi completate fisele de optiuni de catre candidatii care nu au participat la prima repartizare si de catre cei care au ramas nerepartizati. Repartizarea computerizata a candidatilor din etapa a doua de admitere va avea loc in 24 iulie, in aceeasi zi urmand sa fie afisate listele la scoli si licee. Candidatii repartizati vor putea depune dosarele de inscriere la licee in perioada 24-25 iulie.
In 25 iulie, liceele vor transmite situatia locurilor ramase libere in urma inscrierii candidatilor admisi in cele doua etape, iar in perioada 28-31 iulie vor fi rezolvate, de catre comisia judeteana de admitere, situatiile speciale, respectiv cele privind candidatii care nu si-au depus dosarele de inscriere in termen si cei care nu au participat la primele doua etape.
In etapa a treia de admitere in licee, repartizarea computerizata va avea loc in 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizati in etapele anterioare, care nu s-au inscris in perioada prevazuta de metodologie sau care si-au incheiat situatia scolara mai tarziu.
Rezultatele admiterii in prima etapa au fost facute publice pe site-ul http://admitere.edu.ro.
Potrivit Legii Educatiei Nationale, invatamantul obligatoriu este de 11 ani. Invatamantul obligatoriu presupune parcurgerea urmatoarelor cicluri: primar (clasa pregatitoare si clasele I -IV), gimnazial (clasele V- VIII) si liceal (clasele IX - X). Mediafax.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0930 (s) | 33 queries | Mysql time :0.038229 (s)