News Flash:

Kelemen Hunor demisioneaza din Guvern. UDMR ramane la guvernare

11 Iulie 2014
1086 Vizualizari | 0 Comentarii
Kelemen Hunor a anuntat, vineri, la finalul Consiliului Permanent al UDMR, ca Uniunea va ramane la guvernare, dar el se va retrage din functia de vicepremier si din cea de ministru al Culturii, confirmand astfel informatia difuzata pe surse de Mediafax.
Anterior, surse participante la reuniunea UDMR de la Cluj declarasera pentru MEDIAFAX ca Uniunea ramane la guvernare, iar Kelemen Hunor renunta la functiile din Guvern.
Kelemen Hunor a spus, in conferinta de presa sustinuta la finalul Consiliului Permanent al UDMR, ca a fost o discutie lunga, iar parerile au fost impartite, dar ca in cele din urma s-a ajuns la concluzia ca UDMR sa ramana la guvernare, dar el sa se retraga din functiile detinute in Executiv.
”Cunoscand acest compromis adoptat de premierul Victor Ponta si de mine (n.r. - privind initiativa cetateneasca referitoare la minoritati), s-a ajuns la concluzia ca UDMR ramane in guvernare. Eu o sa ma retrag in zilele urmatoare din functia de ministru al Culturii si din functia de vicepremier”, a anuntat Kelemen Hunor, precizand ca este ”un lucru absolut normal si absolut firesc”.
”Nu pot sa fiu si in Guvern si parte a procesului (n.r. - procesul de la Curtea de Justitie a Uniunii Europene) din partea initiatorilor”, a adaugat Kelemen, precizand ca aceasta solutie a fost agreata si de colegii sai din Consiliul Permanent al UDMR.
Surse participante la reuniunea UDMR declarasera anterior pentru MEDIAFAX ca varianta adoptata in final a fost adusa in discutie de senatorul UDMR Verestoy Attila. Acesta declarase, vineri dimineata, la RFI, ca sustine ramanerea Uniunii la guvernare, dar ca liderul organizatiei, Kelemen Hunor, are optiunea personala a demisiei din Guvern, ceea ce nu implica automat si plecarea UDMR din Executiv.
Sedinta Consiliului Permanent al UDMR de la Cluj a inceput in jurul orei 11.30 si s-a terminat dupa ora 15.00.
La sosire, fostul presedinte al UDMR Marko Bela declara ca el se pronunta pentru ”o buna colaborare si pentru interese reciproce de a colabora”, iar senatorul Verestoy Attila spunea ca ”participarea la guvernare este in interesul comunitatii maghiare, al stabilitatii si al majoritatii”.
La randul sau, presedintele UDMR Salaj, Seres Denes, afirma ca nu crede ca balanta inclina spre iesirea de la guvernare, ”existand atat puncte pozitive, cat si negative”.
Presedintele Organizatiei de Femei a UDMR, Biro Rozalia, care este si presedinte al CRU, spunea ca va vota pentru o reprezentare eficienta a UDMR in Guvernul Romaniei.
De la sedinta a absentat vicepresedintele politic al UDMR, Laszlo Borbely.
Consiliul Permanent al UDMR este organismul de conducere al Uniunii care se intruneste intre doua sedinte ale Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU), iar din acesta fac parte peste 30 de membri ai conducerii Uniunii, intre care liderul UDMR, Kelemen Hunor, vicepresedintele politic Laszlo Borbely, secretarul general Kovacs Peter, dar si presedintele Organizatiei de Femei, Biro Rozalia, presedintele Consiliului National al Primarilor si Consilierilor UDMR, Borboly Csaba, parlamentari si demnitari maghiari din administratia publica locala. Mediafax.ro

kelemen hunor uniunea guvern
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0958 (s) | 22 queries | Mysql time :0.023930 (s)