News Flash:

Lista alimentelor NERECOMANDATE PE STOMACUL GOL

18 Aprilie 2017
1309 Vizualizari | 0 Comentarii
banana coapta
Iaurt, o cana cu cafea sau un pahar cu suc proaspat de portocale – probabil acestea sunt lucrurile la care se gandesc cei mai multi oameni cand isi imagineaza micul dejun perfect. Totusi, sunt destul de putini cei care stiu ca unele alimente nu sunt tocmai sanatoase daca sunt consumate pe stomacul gol.
Site-ul brightside.me a realizat un infografic pentru a evidentia care sunt alimentele care au beneficii daca le consumati la cea mai importanta masa a zilei si care sunt cele pe care ar trebui sa le evitati dimineata.

EVITATI: Produse de patiserie. Alimentele care contin drojdie irita mucoasa stomacului si pot provoca flatulenta.

Dulciurile. Consumul de zahar creste nivelul de insulina, care, la randul sau, sporeste in mod semnificativ sarcina pancreasului care abia „s-a trezit“, iar acest lucru poate duce la diabet.

Iaurt sau alte produse lactate fermentate. Daca mananci iaurt pe stomacul gol, acidul clorhidric format in stomac ucide bacteriile acidului lactic, astfel incat consumul unor astfel de produse la micul dejun are putine beneficii pentru corpul tau.

Pere. Fibra bruta pe care o contin poate rani membranele mucoase delicate din stomac.

Rosii. Cresc aciditatea din stomac, iar acest lucru poate duce la ulcer gastric. Castraveti si alte legume verzi.

Legumele crude sunt surse bogate de aminoacizi. Cu toate acestea, ele pot provoca arsuri la stomac, flatulenta, dureri abdominale, mai ales daca sunt consumate pe stomacul gol.

Banane. Daca le mancati dimineata, acest lucru va duce la o crestere brusca a cantitatii de magneziu din sange, lucru care poate afecta inima.

Condimente. Alimentele picante pot provoca daune si iritarea mucoasei gastrice si cresc productia de acid din stomac, ceea ce contribuie la multe afectiuni des intalnite ale sistemului digestiv.

Bauturi carbogazoase reci. Va pot deteriora membranele mucoasei si pot reduce alimentarea cu sange a stomacului. Drept urmare, alimentele se vor digera mai greu.

Citrice. Sunt bogate in acizi, dar consumate pe stomacul gol pot provoca arsuri si, de asemenea, cresc riscul de gastrita si chiar de ulcer gastric.


dulciurile pere rosii banane
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1229 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005179 (s)