News Flash:

Activitatea targurilor de animale, suspendata in Hunedoara pentru prevenirea raspandirii pestei porcine africane

11 August 2018
715 Vizualizari | 0 Comentarii
pesta porcina

Activitatea targurilor de animale din judetul Hunedoara a fost suspendata pe o perioada nedeterminata, pentru prevenirea raspandirii pestei porcine africane, potrivit unei decizii adoptate joi de membrii Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB), reuniti in cadrul unei sedinte convocate de subprefectul judetului Hunedoara, Dorel Bretean. 

Potrivit unei informari de presa a Prefecturii Hunedoara, in cadrul sedintei membrii CLCB au stabilit un Plan de masuri pentru prevenirea aparitiei pestei porcine africane in efectivele de animale. 

Astfel, vor fi intarite masurile de informare, constientizare si protectie a populatiei, actiuni de prevenire, instruirea medicilor veterinari de la societatile comerciale specializate in cresterea si comercializarea porcinelor, respectarea igienei in spatiile in care se comercializeaza si consuma carne de porc. 

De asemenea, vor fi monitorizate intrarile de animale pe teritoriul judetului Hunedoara si situatiile de targuri neautorizate. 

"CLCB a stabilit, de asemenea, ca DSVSA sa disemineze tuturor administratiilor publice locale din judet recomandari pentru informarea proprietarilor de animale in ceea ce priveste prevenirea, aparitia si combaterea pestei porcine africane. Recomandarile vor fi afisate in locuri publice din localitati si vor fi transmise proprietarilor de exploatatii si proprietarilor individuali", se arata in Informarea Prefecturii Hunedoara, remisa joi AGERPRES. 

Reprezentantii primariilor si gestionarii fondurilor de vanatoare vor fi invitati la o intalnire in care li se vor prezenta masurile de prevenire a pestei porcine africane. 

In judetul Hunedoara nu au fost consemnate cazuri de pesta porcina africana. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1131 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004755 (s)