News Flash:

ABA Banat: Creșteri de debite pe cursurile mijlocii ale raurilor Bega și Timiș

24 Iunie 2020
1017 Vizualizari | 0 Comentarii

Administrația Bazinală de Apă Banat transmite că au loc creșteri de debite pe cursurile mijlocii ale râurilor Bega și Timiș.

În urma precipitațiilor însemnate cantitativ, căzute în ultimele 12 ore, pe râul Bega, în județul Timiș (31,2 l/mp-la stația hidrometrică Poieni și 30,6 l/mp la stația hidrometrică Luncani), au avut loc creșteri de debite pe cursul superior al râului Bega, ajungându-se la depășirea cotei de inundație la Stația hidrologică Făget, transmite ABA Banat.

Reprezentanții ABA Banat transmit că au monitorizat cu atenție zona Begăi superioae și nu au fost înregistrate inundații în zonă.

„În acest moment, pe cursul superior al râului Bega debitele și nivelurile sunt în scădere, urmând să crească pe cursul mijlociu și inferior, la stațiile hidrometrice Balinț și Chizătău”, transmit cei de la ABA Banat.

Conform celor de la ABA Banat, pe cursul râului Timiș, au căzut în cursul serii și nopții trecute precipitații importante, la stația hidrrologică (s.h.) Rusca Teregova – 63l/mp, iar la s.h. Feneș – 45,5 l/mp. Aceste precipitații au dus la atingerea și depășirea cotelor de apărare. Au fost înregistrate creșteri pe cursul superior al râului Timiș și a afluenților de dreapta, amonte și aval de stația hidrologică Caransebeș, depășindu-se cota de atenție (cod galben hidrologic) pe râul Sebeș, la stația hidrologică Turnu Ruieni și pe râul Bistra, la s.h. Obreja. La această oră se înregistrează debite în scădere pe cursul superior al râului Timiș.

„Rămân creșteri de debite și niveluri pe cursul mijlociu al râului Timiș, care la s.h. Lugoj este pe cod galben hidrologic (faza I depășită)”, transmite ABA Banat.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004939 (s)