News Flash:

Focar de pesta porcina africana confirmat în Timiș. Mistreti gasiti morti in padure

25 Mai 2020
1439 Vizualizari | 0 Comentarii

A fost confirmat focarul de pestă porcină de la Chevereș. Prefectul Liliana Oneț a convocat o ședință a Comitetului Local de Combatere a Bolilor, ca urmare a apariției unei suspiciuni de pestă porcină la trei porci mistreți.

În data de 21 mai, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș a fost anunțată de existenta a trei cadavre de mistreti, în vârstă de aproximativ 2-5 ani. Mistreții se găseau la o distanță de 100 de metri unul de celălalt, pe Fondul de vânătoare nr. 56 Chevereșu Mare aparținând Asociației de vânătoare Banat Forest Hunt.

„Au fost prelevate probe de către inspectorii DSVSA Timiș.  In urma examinarii probelor a fost depistată pestă porcină africană la mistreti, iar probele au fost trimise la I.D.S.A. București pentru confirmare. În cursul zilei de azi, I.D.S.A. București a confirmat existența pestei porcine africane la cei trei misteți, drept urmare, în cadrul ședinței C.L.C.B. au fost luate măsuri conform actelor normative în vigoare”, transmite Instituția Prefectului Timiș.

A fost aprobat Planul de măsuri privind combaterea focarului de pestă porcină africană, fiind stabilită o zonă de protecție de opt kilometri și o zonă tampon de încă cinci kilometri, în care se va face supraveghere.

În zona de protecție de opt kilometri, care cuprinde localitățile: Bacova, Sârbova, Hitiaș, Bazoșu Vechi, Bazoșu Nou, Dragșina și Chevereșu Mare, se vor aplica restricții de circulație a animalelor fără acordul medicului veterinar. Zona tampon cuprinde următoarele localități: Buziaș, Căpăt, Dragoești,  Topolovățu Mare,  Topolovățu Mic,  Șuștra,  Petrovaselo, Recaș, Izvin,  Remetea Mare,  Bucovăț, Moșnița Veche,  Albina,  Uliuc,  Icloda, Sacoșu Turcesc,  Vucova și Otvești.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006409 (s)