News Flash:

A murit Mariana Voicu, unul dintre cei mai mari oameni de teatru din România

30 Mai 2022
410 Vizualizari | 0 Comentarii
Mariana Voicu

Lumea teatrului deplânge pierderea unui om extrem de important, care și-a dedicat întreaga carieră profesională acestui teatru. Cunoscuții spun că a fost un om tot timpul optimist, cu o voință puternică.
Ultima Oră
 
Doliu uriaș în lumea teatrului! S-a stins din viață sâmbătă, 28 mai. A fost un om de un optimism inepuizabil

Este doliu în lumea teatrului după ce istoricul de teatru și consultantul artistic Mariana Voicu s-a stins din viață. Nefericitul anunț a fost făcut de reprezentanții Teatrului Național din Timișoara.

”Cu îndurerată stupoare am aflat de trecerea în neființă a unui om pe care l-am asociat cu toții cu memoria acestui teatru, istoricul de teatru și consultantul artistic Mariana Voicu”, arată aceștia.

Istoricul de teatru și consultantul artistic s-a născut în 1948, în comuna Ciacova, și a decis să urmeze Liceul de Muzică și Arte Plastice, acolo unde a studiat Artele plastice.

Ulterior, Mariana Voicu a urmat cursurile Facultății de Filologie a Universității din Timișoara și a fost repartizată la Teatrul Național. Ceea ce inițial ar fi trebuit să fie un stagiu de trei ani a devenit un loc de muncă pe care l-a făcut cu plăcere timp de 40 de ani.

Mariana Voicu și-a dedicat întregul parcurs profesional Teatrului Național din Timișoara

Reprezentanții acestui teatru au mai spus că Mariana Voicu ”a fost un om de un optimism inepuizabil, o permanentă furtună de emoții bine temperate de inteligența ascuțită, voința puternică și spiritul amplu. A trăit cu toată ființa ei, la propriu, istoria ultimilor 50 de ani ai Teatrului Național din Timișoara”.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006308 (s)