News Flash:

A inceput razboiul! Avioane militare ruse efectueaza primele RAIDURI AERIENE in Siria, vizand pozitii teroriste

30 Septembrie 2015
1105 Vizualizari | 0 Comentarii
avioane de lupta
Avioane militare ruse au efectuat, miercuri, primele raiduri aeriene in Siria, vizand pozitii ale retelei teroriste Stat Islamic, anunta surse citate de CNN.
Potrivit unor surse din cadrul Ministerului rus al Apararii, aviatia militara rusa a atacat pozitii teroriste din zona orasului Homs, in sud-vestul Siriei.
Informatiile au fost confirmate de oficiali din cadrul Administratiei Statelor Unite.
Bombardamentele au fost initiate imediat dupa ce Consiliul Federatiei, Camera superioara a Parlamentului rus, a aprobat in unanimitate cererea presedintelui Vladimir Putin de a folosi Fortele Aeriene in Siria. Presedintele Siriei, Bashar al-Assad, a cerut Rusiei asistenta militara in confruntarile cu reteaua terorista Stat Islamic.
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a criticat marti pe omologii sai din SUA si Franta, Barack Obama si Francois Hollande, care fac apel in mod frecvent la inlaturarea liderului sirian Bashar al-Assad.
Barack Obama a cerut luni, de la tribuna ONU, inlaturarea regimului din Siria, insa Vladimir Putin a respins ideea, pledand pentru stabilitate in Orientul Mijlociu si in nordul Africii.
Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005389 (s)