News Flash:

Adunarea Generala ONU: Principalele declaratii ale lui Barack Obama si Vladimir Putin

29 Septembrie 2015
1603 Vizualizari | 0 Comentarii
obama su putin
Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, si liderul rus Vladimir Putin s-au intalnit, luni, in marja Adunarii Generale a ONU, dupa ce au sustinut discursuri la summitul anual al liderilor lumii.
Putin a criticat politica externa a Statelor Unite si a cerut o coalitie impotriva terorismului, in timp ce omologul sau american a cerut inlaturarea regimului din Siria si a denuntat actiunile Rusiei in Siria si Ucraina. Mai jos un rezumat al principalelor declaratii facute de cei doi lideri.
Vladimir Putin a criticat politica externa a SUA si a cerut o coalitie internationala contra terorismului
Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a criticat politicile Statelor Unite in Orientul Mijlociu si in Africa, subliniind ca efectele au fost amplificarea saraciei si islamismului, astfel ca ar fi necesara o coalitie internationala contra terorismului.

"Este necesara o alianta larga impotriva terorismului, de genul celei impotriva lui Hitler", a declarat Vladimir Putin de la tribuna ONU.
"Scopul pentru care a fost creata Organizatia Natiunilor Unite a fost abuzat de tarile ajunse in varful piramidei dupa Razboiul Rece", a declarat Putin, conform Business Insider. "Au crezut ca stiu mai bine, au crezut ca nu este necesar sa se coordoneze cu ONU pentru legitimarea deciziilor", a explicat Putin, referindu-se la interventiile militare americane.
"Sigur ca lumea este in schimbare. Natiunile Unite trebuie sa se adapteze acestor transformari naturale. Rusia este pregatita", a subliniat liderul de la Kremlin.
"Exportul asa-numitelor revolutii democratice continua. Departe de a invata din propriile erori, acestea sunt repetate. Este suficient sa ne uitam la Orientul Mijlociu si la nordul Africii... In loc sa aduca reforme, ingerintele straine au generat violenta, saracie si anarhie sociala", a adaugat Putin.
"Vidul de putere din Orientul Mijlociu a inceput sa fie acoperit de militanti islamisti, de teroristi... Credem ca este o eroare enorma sa nu cooperam cu Administratia si cu armata siriana. In conformitate cu legislatia internationala, trebuie sa cream o larga coalitie internationala impotriva terorismului. Este logic ca tarile dezvoltate ar trebui sa joace roluri in aceasta coalitie", a explicat liderul rus.
Barack Obama: Exista state puternice care vor sa se impuna asupra tarilor mai slabe 
Presedintele Statelor Unite a criticat actiunile ilegale ale unor mari puteri precum Rusia.
"Exista state puternice care vor sa se impuna asupra tarilor mai slabe", a declarat Obama de la tribuna ONU, referindu-se probabil la actiunile Rusiei in Ucraina si pentru sustinerea regimului din Siria, condus de presedintele Bashar al-Assad.
"Pe baza acestui principiu, vedem cum unele mari puteri se afirma in moduri care intra in contradictie cu legislatia internationala", a adaugat Obama.
 
"Ni se spune ca astfel de actiuni sunt necesare pentru contracararea haosului, ca acesta este singurul mod de combatere a terorismului. Conform acestei logici, ar trebui sa oferim sustinere unor dictatori precum Bashar al-Assad", a spus Obama.
 Vladimir Putin a respins ideea lui Barack Obama, care a cerut inlaturarea lui Bashar al-Assad si a regimului sirian
 
Obama a cerut inlaturarea regimului din Siria, insa omologul sau rus, Vladimir Putin, a respins ideea, pledand pentru stabilitate in Orientul Mijlociu si in nordul Africii.
 
Presedintele Statelor Unite a cerut inlaturarea regimului Bashar al-Assad.
"Statele Unite sunt pregatite sa colaboreze cu orice alta tara, inclusiv cu Rusia si Iran, pentru gasirea unei solutii la conflictul din Siria", a declarat Obama la Adunarea Generala ONU.
"Bashar al-Assad a comis acte brutale impotriva propriului popor: o solutie in Siria trebuie sa includa tranzitia spre o noua administratie", a subliniat presedintele Statelor Unite.
In schimb, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a pledat pentru combaterea terorismului in Siria, afirmand ca sustine mentinerea regimului Bashar al-Assad.
"Exportul asa-numitelor revolutii democratice continua. Departe de a invata din propriile erori, acestea sunt repetate. Este suficient sa ne uitam la Orientul Mijlociu si la nordul Africii... In loc sa aduca reforme, ingerintele straine au generat violenta, saracie si anarhie sociala", a afirmat Putin. "Vidul de putere din Orientul Mijlociu a inceput sa fie acoperit de militanti islamisti, de teroristi... Credem ca este o eroare enorma sa nu cooperam cu Administratia si cu armata siriana. In conformitate cu legislatia internationala, trebuie sa cream o larga coalitie internationala impotriva terorismului. Este logic ca tarile dezvoltate ar trebui sa joace roluri in aceasta coalitie", a explicat liderul rus.
Presedintele SUA a denuntat actiunile Rusiei in Siria si Ucraina
Presedintele SUA a criticat actiunile ilegale ale unor mari puteri precum Rusia.
"Exista state puternice care vor sa se impuna asupra tarilor mai slabe", a declarat Obama de la tribuna ONU, referindu-se probabil la actiunile Rusiei in Ucraina si pentru sustinerea regimului din Siria, condus de presedintele Bashar al-Assad.
"Pe baza acestui principiu, vedem cum unele mari puteri se afirma in moduri care intra in contradictie cu legislatia internationala", a adaugat Obama.
"Ni se spune ca astfel de actiuni sunt necesare pentru contracararea haosului, ca acesta este singurul mod de combatere a terorismului. Conform acestei logici, ar trebui sa oferim sustinere unor dictatori precum Bashar al-Assad", a spus Obama.
Barack Obama a sustinut ca ar folosi forta pentru apararea SUA, dar prefera abordari diplomatice
Obama a promis ca nu ar ezita sa foloseasca forta militara pentru apararea tarii sale, pledand insa pentru abordari moderne in scopul solutionarii conflictelor si a crizelor din lume.
"Sunt la conducerea celei mai puternice armate pe care a avut-o lumea pana acum. Si nu voi ezita sa imi protejez tara si aliatii - unilateral si cu forta militara - daca ar fi necesar", a declarat presedintele Statelor Unite.
 
"Dar ma aflu astazi in fata dumneavoastra avand credinta ca noi, natiunile lumii, nu putem reveni la vechile modalitati de conflict si presiune; nu putem privi inapoi", a adaugat Obama, criticand actiunile unor state precum Rusia, China si Siria.
 
"Indemnam China sa rezolve disputele teritoriale cu tarile vecine in mod similar cu politicile noastre; avem interesul de a sustine principiile esentiale de navigatie si comertul liber in Marea Chinei de Sud; disputele trebuie rezolvate pron respectarea legilor internationale, nu a legilor fortei", a subliniat Obama.
 
"Diplomatia este un proces complicat, care uneori are efecte nesatisfacatoare, dar tarile puternice au obligatia de a merge pe aceasta cale. Liderii statelor mari au obligatia de a asuma aceste riscuri tocmai pentru ca suntem suficient de puternici pentru a ne proteja interesele daca diplomatia esueaza", a insistat liderul american.
 
Barack Obama a criticat regimurile autoritariste din lume, in principal cele din Siria si din Iran. Presedintele Statelor Unite a denuntat discursurile radicale care continua in Iran in pofida acordului nuclear cu marile puteri. "A cere moartea Americii nu contribuie la crearea de locuri de munca, nici nu transforma Iranul intr-o tara mai sigura", a spus Obama.
 
"Statele Unite vor continua sa combata organizatia terorista Stat Islamic, nu vom fi invinsi de extremisti; dar Statele Unite nu pot solutiona singure problemele lumii, este necesara cooperare", a subliniat Obama.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1299 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010717 (s)