News Flash:

8 semne ca dieta pe care o urmezi nu e potrivita pentru tine!

26 Decembrie 2016
986 Vizualizari | 0 Comentarii
slabeste
Lupta cu kilogramele in plus pare sa fie la fel de intensa indiferent de sezon. Daca tot tii diete si simti ca niciun regim nu da roade, este foarte posibil sa nu iti fi ales un plan alimentar potrivit. Iata care sunt cele opt semne ca dieta nu este buna pentru tine:
1) Te face sa renunti la grupuri alimentare intregi. Fiecare grup alimentar principal ofera o varietate de nutrienti extrem de importanti. Impreuna, ca parte a unui regim alimentar variat, aceste grupuri de alimente lucreaza in acelasi timp pentru a crea un echilibru complex de nutrienti de care corpul tau are nevoie pentru a functiona la cei mai buni parametri.
Insa atunci cand excluzi un intreg grup de alimente (de exemplu, dieta iti interzice sa mananci cereale, iti subliniaza sa nu mananci fructe), cel mai probabil tu vei taia de pe lista ta niste substante nutritive vitale.
Desigur, daca suferi de intoleranta la lactoza (si trebuie sa eviti produsele lactate) sau suferi de boala celiaca ori suferi de intoleranta la gluten (trebuie sa elimini glutenul care se gaseste in grau, secara, orz, ovaz), atunci va trebui sa compensezi pentru acesti nutrienti din alte locuri, cum ar fi surse vegetale de calciu sau alternative de produse lactate imbogatite si cereale integrale fara gluten.

2) Te face sa simti ca tu nu esti suficient de buna daca nu slabesti. Cine esti tu ca persoana nu are nimic de-a face cu numarul de kilograme pe care ti-l indica un cantar. Esti absolut suficient de buna asa cum esti tu. Asta este ideea pe care trebuie sa o retii. Meriti sa te simti cel mai bine in pielea ta.
Iubirea de sine si faptul ca te simti bine in propria piele, astfel incat sa te poti bucura de viata la maximum, ar trebui sa fie motivatiile care sa te determine sa faci schimbarile sanatoase prezentate de o dieta.
3) Iti streseaza prea mult viata ta sociala. Daca esti in permanenta stresata din cauza rigiditatii din dieta ta, atunci poate ar fi timpul sa cauti o alta dieta. De exemplu, daca anulezi cina pe care trebuia sa o iei impreuna cu prietenii tai (si faci asta cu mai multe ocazii) deoarece ar trebui sa bei doar un smoothie sanatos la masa de seara.
In vreme ce adoptarea unui stil de viata mai sanatos poate insemna la inceput un anumit disconfort social, dieta ta nu ar trebui sa te faca sa te simti izolata sau neajutorata. Dieta cea mai durabila este acea dieta care te face sa te simti puternica.
4) Nu iti ofera flexibilitate atunci cand calatoresti, iei masa in oras, etc. Un plan alimentar (detaliat pentru toate mesele) poate fi un instrument cu adevarat valoros, in sensul ca nu doar te invata ce sa mananci, dar in acelasi timp ilustreaza cat de mult poti sa mananci.
Cu toate acestea, un plan alimentar fara instrumentele necesare care sa te invete cum sa traduci acelasi stil sanatos de alimentatie cand e vorba de mancarurile pe care le comanzi la restaurant sau de optiunile pe care le iei pe aeroport, atunci cand calatoresti, nu te ajuta prea mult - doar daca nu ai de gand sa stai acasa pentru tot restul vietii tale.
5) Se concentreaza pe un plan temporar al dietei si nu pe schimbarile obiceiurilor alimentare. Desigur, poti face orice timp de o saptamana. Iar saptamanile alerte in care urmezi o dieta mai stricta pot fi motivante. Dar o alimentatie sanatoasa trebuie sa fie un efort pe care il faci zi de zi pentru a avea un impact pozitiv in timpul dietei.
Iar pentru a sustine o alimentatie sanatoasa, aceste alegeri trebuie sa devina obiceiuri sanatoase. Specialistii spun ca nu trebuie sa te astepti la minuni care se petrec peste noapte: dureaza cel outin 30 de zile pentru ca o alegere consistenta sa devina un obicei.

6) Dieta presupune sa cumperi suplimente scumpe. O dieta sanatoasa si echilibrata iti poate furniza toti nutrientii de care ai nevoie pentru a sprijini cat mai multe functii ale organismului tau, in fiecare zi. Daca tu iei in considerare ideea de a lua un supliment, ar trebui mai intai sa ai o conversatie cu medicul sau cu nutritionistul tau. Unii specialisti sunt de parere ca aceste suplimente sunt, in multe cazuri, inutile, ineficiente si chiar daunatoare.
7) Nu iti da energia necesara pentru a face exercitii... si esti capricioasa, indispusa, ai toane. Orice dieta care este atat de saraca in ceea ce priveste alimentele permise incat te face sa te simti letargica nu reprezinta o alimentatie sanatoasa.
Sa mananci sanatos inseamna sa mananci intr-un mod care iti sustine si iti sprijina activitatile de zi cu zi. Iar daca esti infometata si indispusa, cu tot felul de toane, de obicei acest lucru inseamna ca ai stat prea mult timp fara sa mananci (sau nu ai mancat suficient).
8) Iti promite ca vei slabi mai mult de 1 kilogram pe saptamana. Daca faci un antrenament sustinut si mananci sanatos, poti slabi pana la 1 kilogram in fiecare saptamana si poti sa fii sigura ca majoritatea acelor kilograme reprezinta grasime. Insa daca slabesti mai mult de 1 kilogram in fiecare saptamana, acest lucru indica, de obicei, pierderea de masa musculara si o greutate alcatuita din apa pe care, in curand, le vei recastiga, spun specialistii citati de Huffington Post. Sursa.

sursa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1172 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004840 (s)