News Flash:

6 semne care te pot ajuta sa iti dai seama daca ai de-a face cu un rapitor de copii

30 Ianuarie 2018
871 Vizualizari | 0 Comentarii
rapitor

In fiecare an, mii de copii dispar in intreaga lume deoarece rapitorii sunt psihologi foarte buni. Ei pot construi cu usurinta o legatura cu un copil pe care o pot folosi mai tarziu in manipularea lor.

Noi am aflat cateva trucuri pe care rapitorii le folosesc atunci cand interactioneaza cu copiii. Este important sa urmaresti un astfel de comportament pentru a evita sa fii rapit si pentru a preveni rapirea in sine.

1. Unul dintre cele mai comune trucuri pe care le folosesc rapitorii este acela in care ii cer unui copil ajutorul. Daca observi o astfel de situatie, ar putea fi un semn de avertizare deoarece oamenii obisnuiti nu solicita ajutor copiilor.

Daca o persoana adulta are o anumita problema (a pierdut un caine, o pisica sau nu pot deschide usa masinii deoarece mainile sunt ocupate cu pungi mari), ea va cere intotdeauna ajutorul unei alte persoane adulte, dar niciodata unui copil.

2. Daca un copil plange, incercand sa-si elibereze mana sau sa tipa, ai putea crede ca acel copil este pur si simplu razgaiat. Dar daca acel copil trece de isterie, poate ar trebui sa te duci si sa intrebi daca totul este bine.

Nu iti fie frica sa intrebi copilul cine este acea persoana adulta. Daca acesta este un rapitor, cel mai probabil va fugi pentru ca i-ai memorat fata.

3. Oamenii care circula in jurul locurilor de joaca si observa copiii sunt foarte suspiciosi. Fa o fotografie unei astfel de persoane intr-un mod in care sa o observe. Aceasta actiune simpla poate speria un rapitor.

4. Copiii sunt foarte deschisi si increzatori. Daca le sunt oferite bomboane sau jucarii, daca rapitorii promit sa le arate un dispozitiv interesant, dar numai daca merg la masina, nu exista nicio indoiala ca acesta este un rapitor. Adultii obisnuiti nu dau cadouri copiilor necunoscuti sau ii invita in masinile lor.

5. Rapitorii stiu foarte multe despre familia unui copil; chiar si adultii ar crede acest nivel de pregatire, sa nu mai vorbim de copii.

Folosind mijloacele de comunicare sociala, un criminal poate invata chiar si cele mai mici detalii: numele rudelor sau colegilor parintilor, ce jucarii au primit de ziua lor de nastere, cum arata camera lor si asa mai departe.

Folosind toate aceste informatii, ei se pot prezenta ca prieteni sau colegi ai parintilor. Pot spune ca mama lor este in spital si trebuie sa o viziteze chiar acum. Daca observi acest tip de comportament, nu poti ignora acest lucru. In 9 cazuri din 10, aceasta este o rapire.

6. Uneori, rapitorii folosesc alti copii ca momeala si ii trimit sa-si cunoasca potentialele victime. Partea dificila este ca un copil nu intelege cu adevarat ce inseamna „strain”.

De cele mai multe ori, ei cred ca rapitorii sunt barbati furiosi cu barba purtand ochelari de soare. Dar chiar si femei sau alti copii frumosi pot fi rapitori.

Daca observi un copil care ia un alt copil de la locul de joaca, ar trebui sa te alaturi lor si sa afli de cat de mult timp se cunosc si unde se indreapta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005932 (s)