News Flash:

3 rugaciuni scurte pe care e bine sa le spui in fiecare zi - Mult bine iti vor aduce

30 Ianuarie 2018
935 Vizualizari | 0 Comentarii
rugaciune

Spune trei rugaciuni scurte, zilnic. Si te vei hrani mai mult mai tarziu:

Asa ii invat pe oameni sa se roage: ”Spune trei rugaciuni scurte!”. ”N-ar trebui sa spun mai multe?” ”Spune trei rugaciuni scurte, zilnic. Si te vei hrani mai mult mai tarziu. Si cand vei incepe sa simti cat de dulce este Domnul, vei vrea mai mult si atunci ti se va da mai mult”. Si mai apoi nu va mai fi nevoie sa ti se dea, ci vei avea indrazneala sa ceri chiar tu mai mult. Pentru ca ai gustat si ai vazut ca bun este Domnul.

Asa incepem. Nu singuri, pe cont propriu, ci cu ajutorul cuiva, a cuiva care sa-ti spuna cat sa primesti pana cand vei fi capabil sa decizi singur. Dar atunci cand esti plin de mandrie si de iubire de sine, te apuci sa spui rugaciuni zi si noapte, rezisti o zi sau doua si apoi te simti doborat si renunti. Deci sfatul meu pentru cei ce se lupta:

Incearca! Si pastreaza tacerea! Este foarte greu. Dar gaseste-ti un loc, nu conteaza momentul zilei, in care sa poti fi singur. Poate fi chiar si baia, daca e libera, incuie usa si incepe sa rostesti rugaciunea! Domnul este pretutindenea.

Si spune doar atat: ”Doamne, vreau sa gust si sa vad cat de bun esti! Hraneste-ma!” Si o va face. Incepe cu o singura rugaciune. Si incearca sa faci acea rugaciune din inima: ”Doamne, vreau sa vad Fata Ta!”. El iti va spune: ”Uita-te in jurul tau, aici sunt”. Si ti se va schimba inima. ”Doamne, invata-ma sa iubesc!”. Aceasta este rugaciunea. Si apoi ia mintea ta si asaz-o intru Domnul. ”Umple-ma, Doamne, nu Te vreau decat pe Tine! Pentru ca nu este nimic in afara de Tine. Si eu sunt nimic fara Tine.” Aceasta este rugaciunea.

Toate rugaciunile scrise (formale) pe care le avem sunt foarte importante pentru ca sunt scrise de oameni care au inceput cu: ”Doamne, vreau sa Te iubesc!”, ”Doamne, vreau sa vad Fata Ta!”, ”Doamne, ajuta-ma sa simt cat de bun esti!”. Si, prin aceste rugaciuni scurte, ei au invatat sa-L iubeasca pe Domnul. Si apoi au scris aceste frumoase rugaciuni din care reiese incredibila cunoastere de Dumnezeu pe care au dobandit-o. Si, astfel, rostim aceste rugaciuni atunci cand avem nevoie sa ne pastram mintea si inima in Domnul.

***

Importanta rugaciunii scurte

Indiferent de cum ne rugam sau de cat ne rugam, sa ne rugam din adancul inimii. „Care rugaciune este mai puternica? Cea orala – psalmul, acatistul, „Tatal nostru”- sau rugaciunea Lui Iisus?

Rugaciunea cea mai de puternica este rugaciunea scurta, care se face din adancul inimii, cu suspine si cu lacrimi, dupa marturia Sfintei Scripturi, care zice: „Dintru adancuri am strigat catre Tine, Doamne. Doamne auzi glasul meu!”. Cu aceasta rugaciune smerita s-au rugat talharul pe Cruce, femeia canaaneanca, apostolii, in vremea furtunii pe marea Galileii, orbii din Ierihon, leprosul, etc. Deci, cea mai puternica rugaciune este rugaciunea scurta, cu suspinul inimii, dupa marturia ce zice: „Racnit-am din suspinarea inimii mele…” (Psalm 37,8).
Surse: Schiarhimandritul Ioachim Parr, Convorbire la Manastirea Optina din Rusia; Arhimandrit Cleopa Ilie, Lumina si faptele credintei.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 33 queries | Mysql time :0.054065 (s)