News Flash:

12 lucruri despre spermatozoizi care s-ar putea sa te surprinda

3 Februarie 2016
1931 Vizualizari | 0 Comentarii
spermatozoid

Stim de unde vin, care este rolul lor, cat traiesc si ce-i distruge. Spermatozoizii au insa o multime de secrete, iar cateva dintre ele ne sunt dezvaluite de dr. David Shin, sefulul Centrului pentru Sanatate Sexuala si Fertilitate in Departamentul de Urologie de la Universitatea Hackensack Medical Center din New Jersey.

1. Spermatozoizii sunt produsi in testicule si au nevoie de 10 saptamani pentru a ajunge la maturitate.

2. Sperma matura poate astepta pana la doua saptamani intr-o zona de asteptare numita epididim inainte de a-si face debutul. Epididimul este un organ care se gaseste in partea de sus a testiculului.

3. Spermatozoizii sunt doar 5% din totalul volumului de sperma. Restul este format din fluide care furnizeaza substante nutritive si un mediu protectiv pentru sperma pe masura ce calatoreste prin tractul reproductiv feminin.

4. Barbatii sanatosi produc 70 pana la 150 de milioane de spermatozoizi pe zi.

5. Spermatozoizii pot trai pana la cinci zile in uterul unei femei.

6. Spermatozoizii Y, care fac baieti, inoata mai repede decat spermatozoizii X care ajuta la nasterea unei fete. Cromozomul Y este mai mic si are mai putin material genetic in comparatie cu cromozomul X, deci spermatozoidul Y poate inota mai repede deoarece are o greutate mai mica de transportat, in comparatie cu spermatozoidul X.

7. Spermatozoizii masoara 55 de microni in lungime. Latimea medie a unui fie de par uman este de 100 microni.

8. Spermatozoizi pot inota numai inainte, niciodata inapoi. Ei calatoresc cu o medie de aproximativ 1-4 milimetri pe minut, ceea ce face calatoria de 175 de milimetri pana la ovulul din trompa uterina sa dureze intre 45 de minute si aproape 3 ore.

9. Spermatozoizii normali au cap, mijloc si o coada. Spermatozoizii anormali prezinta un cap sau o coada in plus. 

10. In Statele Unite, sperma demna de Cartea Recordurilor provine din New York (se refera la numarul de spermatozoizi pe mililitru de sperma la un moment dat al ejacularii). Acesta lucru a fost publicat in revista "Fertility and Sterility", dar cercetatorii nu au idee de ce. Ei stiu ca barbatii din New York au rate cu 50% mai mari de spermatozoizi decat barbatii din Los Angeles.

11. Timpul indelungat petrecut in cada cu apa fierbinte sau la sauna poate reduce numarul spermatozoizilor unui barbat, deoarece caldura afecteaza in mod negativ productia de spermatozoizi.

12. Lubrifiantii, lotiunile si saliva duc la scaderea motilitatii spermei. Intr-un studiu publicat in revista "Fertility and Sterility", cercetatorii au observat ca multi lubrifianti tind sa fie "toxici" pentru sperma, in ciuda a ceea ce scrie pe eticheta. Ei au descoperit ca de vina sunt ingredientele din lubrifianti, cum este glicerina, aciditatea usoara creand conditii proaste pentru spermatozoizi. 

Citeste si: 


spermatozoizii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1397 (s) | 43 queries | Mysql time :0.019959 (s)