News Flash:

1 Iunie: Ziua Portilor Deschise pentru Copii, la Ministerul Afacerilor Interne

31 Mai 2015
1201 Vizualizari | 0 Comentarii
ziua portilor deschise
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) organizeaza luni, de 1 Iunie, Ziua Portilor Deschise, prilej cu care copiii vor putea urmari exercitii demonstrative ale jandarmilor, vor invata tehnici de prim ajutor, dar si despre profesia de criminalist si robotul pirotehnic.
Ziua Portilor Deschise pentru Copii la MAI, ajunsa la cea de-a saptea editie, se desfasoara luni, intre orele 8.00 si 13.00. Copiii vor fi intampinati cu standuri expozitionale ale Politiei Romane, Politiei de Frontiera, Jandarmeriei Romane, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Directiei Generale de Pasapoarte, Directiei pentru Evidenta Persoanei, Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Nationale, precum si ale altor structuri din MAI.
In cadrul evenimentului, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, va premia un copil care si-a salvat fratele dintr-un incendiu.
Pentru toti cei prezenti, in parcarea din fata Ministerului Afacerilor Interne este pregatit un program care va cuprinde exercitii la inaltime efectuate de jandarmi si exercitii demonstrative ale sportivilor clubului Dinamo Bucuresti.
De asemenea, un grup de copii, sub instructajul unor politisti de frontiera, va prezenta un set de tehnici de autoaparare, iar un paramedic SMURD va arata celor mici tehnici de acordare a primului ajutor.
Invitatii vor putea vedea tehnica de interventie: masini si motociclete ale politistilor, jandarmilor, politistilor de frontiera si pompierilor, precum si elicoptere din dotarea Inspectoratului General de Aviatie.
Totodata, cei mici sunt asteptati sa afle mai multe despre profesia de criminalist si robotul pirotehnic. Vizitatorii ii vor cunoaste si pe motociclistii Politiei Rutiere si pe salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
Tinerii interesati de o cariera intr-una dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor intalni cu studentii Academiei de Politie "Alexandru Ioan Cuza", care le vor prezenta detalii despre profesia de politist, jandarm, pompier sau arhivist.
Cei prezenti la eveniment vor avea posibilitatea sa viziteze si sediul MAI - salile de conferinte, cabinetul ministrului, precum si balconul central.
Pentru accesul in cladire, copiii peste 14 ani si adultii trebuie sa prezinte la intrare documentul de identitate.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006407 (s)