News Flash:

CONDAMNARI in Dosarul Ionut Anghel, copilul ucis de caini!

29 Mai 2015
1270 Vizualizari | 0 Comentarii
ionut anghel
Judecatoria Sectorului 2 a decis, in dosarul privind moartea lui Ionut Anghel, condamnarea lui Constantin Ciorascu, administratorul firmei Tei Rezidential, la trei ani de inchisoare cu suspendare, instanta stabilind ca familia lui Ionut sa primeasca despagubiri in valoare de 2,4 milioane de euro.
Magistratii Judecatoriei Sectorului 2 au decis, vineri, condamarea lui Constantin Ciorascu, administratorul firmei Tei Rezidential, pe teritoriul careia Ionut Anghel a fost ucis de mai multi caini, la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de ucidere din culpa.
Instanta a dispus amendarea penala cu cate 300.000 de lei a firmei Tei Rezidential, a Administratiei Domeniului Public Sector 2 si a lui Constantin Ciorascu, tot pentru infractiunea de ucidere din culpa.
Firma, institutia publica si Ciorascu vor trebuie sa plateasca si daune morale familiei lui Ionut Anghel. Astfel, judecatorii au dispus ca cei trei, in solidar, sa achite cate 600.000 de euro parintilor copilului si 1,2 milioane de euro fratelui acestuia.
"Mentine masura sechestrului asigurator instituit prin ordonanta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica, asupra bunurilor imobile ale inculpatei SC Tei rezidential Bucuresti, respectiv asupra imobilului, pana la concurenta sumei de 1.700.000 (un milion sapte sute de mii) euro", a mai stabilit instanta de judecata.
Decizia nu este definitiva si poate fi contestata.
Sentinta in dosarul privind moartea lui Ionut Anghel, dupa ce baietelul de patru ani a fost sfasiat de caini, in 2 septembrie 2013, pe un teren al firmei Rezidential Tei, din apropierea Parcului Tei din Capitala, a fost data la aproape noua luni de la inceperea judecarii dosarului, la Judecatoria Sectorului 2.
Dosarul penal a fost deschis in 3 septembrie 2013, de Parchetul Tribunalului Bucuresti, iar o zi mai tarziu ancheta a fost preluata de procurorii Parchetului instantei supreme, avand in vedere complexitatea cauzei si intensa mediatizare a acesteia.
Decesul a fost cauzat de hemoragia externa, pe corpul copilului fiind gasite sute de plagi, declara atunci, pentru MEDIAFAX, medicul care a facut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul National de Medicina Legala. Medicul preciza ca doar pe talpile copilului de patru ani nu au fost gasite plagi, restul corpului fiind cu sute de muscaturi de caini.
La 24 de zile dupa deschiderea dosarului, procurorul de caz, Romulus Varga, a formulat primele acuzatii. In 27 septembrie 2013, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie anunta ca Administratia Domeniului Public a Sectorului 2, reprezentantii SC Tei Rezidential si Constantin Ciorascu sunt urmariti penal in dosarul in care se fac cercetari pentru ucidere din culpa.
Dosarul a fost trimis in judecata in 21 martie 2014, iar in 30 mai a avut ultima sedinta de camera preliminara, judecatorul de caz stabilind inceperea cercetarii judecatoresti in 9 septembrie 2014.
In rechizitoriul transmis instantei de judecata, magistratul de la Parchetul instantei supreme nota ca "Administratia Domeniului Public Sector 2 Bucuresti nu a luat masuri corespunzatoare de imprejmuire sau delimitare a zonei amenajate a Parcului Tei de terenul viran aflat in imediata vecinatate, fapt care a permis trecerea lui Ionut Anghel si a fratelui acestuia intr-o zona salbatica si a creat conditiile pentru intrarea acestora pe un teren privat neingradit, pazit de sapte caini, al caror atac a condus la decesul minorului Anghel Ionut".
In cazul societatii Tei Rezidential SRL Bucuresti si al administratorul firmei, Constantin Ciorascu, procurorul nota ca "nu au asigurat cadrul organizatoric apt sa preintampine atacul canin asupra minorului Anghel Ionut, prin mentinerea integritatii imprejmuirii, pentru tinerea cainilor societatii exclusiv in interiorul perimetrului ingradit al firmei, si prin indeplinirea obligatiilor ce decurg din legislatia referitoare la detinerea de caini, inclusiv a celor periculosi sau agresivi, imprejurari care au dus la moartea minorului".
"Diferenta existenta in ceea ce priveste incadrarea juridica a infractiunii de ucidere din culpa retinuta in sarcina persoanelor juridice, fata de cea retinuta in sarcina persoanei fizice, are la baza succesiunea de legi penale care a intervenit din momentul savarsirii faptei si pana in prezent. Astfel, daca in cazul raspunderii persoanei fizice limitele initiale de pedeapsa au fost pastrate si de noul Cod penal - inchisoare de la 2 la 7 ani -, in materia raspunderii penale a persoanei juridice a intervenit o crestere a limitelor de amenda, in virtutea dispozitiilor din noul Cod penal", precizau procurorii.
Mediafax.ro 

ionut anghel constantin ciorascu tei rezidential
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005100 (s)