News Flash:

Sistem electronic de verificare a votantilor la alegerile locale din 2016

28 Mai 2015
1160 Vizualizari | 0 Comentarii
Un sistem electronic de verificare a votantilor va fi introdus la alegerile locale din 2016, in fiecare sectie de votare, astfel incat se va sti instantaneu daca o persoana a mai votat in acea zi, iar Guvernul si-a luat angajamentul pentru realizarea sistemului, spune deputatul PNL Victor Paul Dobre.

Deputatul PNL Victor Paul Dobre a declarat, joi, intr-o conferinta de presa, la Galati, ca la alegerile locale de anul viitor se va introduce un sistem electronic, in fiecare sectie de votare, prin intermediul caruia se va verifica foarte repede daca o persoana si-a mai exercitat votul in ziua respectiva intr-o alta sectie, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, potrivit lui Dobre, Legea alegerilor locale prevede ca, la intrarea in sectia de votare, CNP-ul fiecarui votant sa fie introdus de catre un operator intr-o baza de date valabila la nivel national.
"In fiecare sectie de votare va fi un membru in plus, cu ghilimele, va fi un operator. In momentul in care intri in sectie, va verifica, inainte de procedura de vot, pe baza actelor de identitate, daca ai mai votat, daca faci parte din sectia respectiva, instantaneu. Deci va fi un sistem la nivelul intregii tari", a afirmat Dobre.
Potrivit deputatului, in cazul in care sistemul electronic se defecteaza, procesul electoral nu va fi intrerupt, iar verificarea alegatorilor se va face ulterior, imediat ce defectiunea a fost remediata.
Dobre a spus ca pentru realizarea sistemului electronic de verificare a alegatorilor exista un angajament din partea Guvernului, iar achizitia va fi coordonata de Autoritatea Electorala Permanenta si Serviciul de Telecomunicatii Speciale.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1287 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006408 (s)