News Flash:

Avertismentul unui medic roman: ciorba poate produce cancer la stomac, daca este consumata gresit

25 Septembrie 2017
32051 Vizualizari | 1 Comentarii
ciorba
Ciorba reprezinta una dintre mancarurile de baza ale romanului de rand, dar nu este atat de sanatoasa pe cum se credea. Medicii avertizeaza ca acest aliment poate fi una dintre cauzele aparitiei cancerului la stomac.
Doctorii romani vor sa preia modelul japonez si cer ca endoscopia (controlul la stomac) sa fie obligatorie pentru persoanele de peste 30 de ani.
Potrivit Stirile ProTv, dieta dezordonata face ca 2.000 de romani sa afle in fiecare an ca au cancer gastric. Una din cauze este ciorba calda, apreciata de cei mai multi dintre noi. Fie ca este vorba de ciorba de burta, de legume sau de perisoare, efectele asupra stomacului ar fi devastatoare.
Pentru o viata mai sanatoasa, ar trebui sa o scoatem din meniu, recomanda Dr. Ovidiu Penes, fondatorul primei clinici de management al varstei din Romania.
Iata cum explica riscurile dr. Ovidiu Penes: “Cati dintre noi nu stiau ca o alimentatie sanatoasa incepe cu o ciorba calda? Stiai ca distensia calda a stomacului este unul din principalii factori de risc in geneza cancerului gastric? Pe langa asta, o ciorba nu iti aduce principii nutritionale de calitate. Pana si vitaminele care aveau pretentia ca exista in aceasta fiertura sunt distruse prin procesul termic. Deci, inlocuieste ciorba cu o portie de carne slaba, de preferat de peste, legume in forme cat mai naturala, cat mai putin procesate termic, salata din abundenta si uleiuri de origine vegetala.”
Durata vietii se stabileste in functie de stilul in care este traita. Astfel, o populatie care traieste pe o insula de pe coasta Japoniei, Okinawa, a atras atentia Ministerului Sanatatii japonez, dar si a Institutului National de Sanatate al SUA inca din 1976 pe seama unei medii de varsta maxima de circa 100 de ani.
Exercitiile fizice si o dieta echilibrata se afla printre obiceiurile membrilor respectivei populatii. Medicul sustine ca prin analize performante se pot afla care sunt punctele forte si slabe ale fiecarui organism si care sunt masurile specifice de protectie celulara care sa prelungeasca si viata romanilor.

ciorba medicii endoscopia stomac
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Iolanda  | #10184
Ciorba poate creste riscul de cancer al esofagului si stomacului daca este fierbinte si sarata- altminteri este foarte sanatoasa, daca este preparata corect (de ex fara rantas)
Adauga comentariu

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007738 (s)