News Flash:

Vrem o minune! Steaua trebuie sa faca un meci mare la Belgrad pentru a se califica in play-off-ul Ligii Campionilor

5 August 2015
1107 Vizualizari | 0 Comentarii
steaua ceahlaul
Pentru campioana Romaniei urmeaza cel mai greu test din acest sezon, returul cu Partizan, care se va disputa la Belgrad, in aceasta seara, de la ora 21:30, in direct pe Pro TV. Mansa retur va începe de la scorul de 1-1, iar campioana Romaniei este obligata sa înscrie pentru a se califica in play-off-ul Ligii Campionilor. Sarbii anunta ca atmosfera o sa fie incendiara la ora meciului. Potrivit cotidianului sarb Alo, Partizan a vandut 10.000 de bilete înca din prima zi, iar ultrasii vor umple arena de 33.000 de locuri.

Dragan Duric, fostul presedinte al celor de la Partizan Belgrad, este de parere ca sarbii vor trece fara probleme de campioana României: "Miroase a Champions League. Aceasta echipa a lui Partizan e asemanatoare cu cea din 2010, care a ajuns în grupe. O combinatie de tinerete si experienta. Pentru Partizan, dar si pentru întreaga Serbie, e foarte importanta aceasta calificare. Steaua e slaba. E o echipa care era la un moment dat puternica. Ma astept ca Partizan sa castige la doua-trei goluri diferenta", a spus Duric.

Antrenorul sarbilor, Zoran Milinkovic, a declarat ca echipa e pregatita pentru meci, însa recunoaste ca Steaua ramane periculoasa si în deplasare: "Prima mansa a fost excelenta si acum asteptam un stadion plin. Suntem avertizati de forta adversarului si stim ca Steaua joaca mai bine în deplasare. Dar noi vom fi ofensivi si vrem sa marcam goluri. Nu va fi usor", a declarat Milinkovic la conferinta de presa. 

Miza financiara uriasa

Steaua joaca in aceasta seara la Belgrad meciul decisiv pentru calificarea în play-off-ul Champions League. Daca o elimina pe Partizan, campioana României e sigura de prezenta în grupele Europa League si de o suma foarte mare de bani. Echipele care pierd în play-off-ul Champions League sunt automat înscrise în faza grupelor în a doua competitie continentala, Europa League. Asa ca elevii lui Radoi îsi pot asigura prezenta în cupele europene pâna la finalul toamnei cu un rezultat favorabil miercuri, la Belgrad. Ba mai mult, un astfel de rezultat si implicit calificarea asigura si o suma foarte mare de bani pe care clubul ar urma sa o primeasca.
Steaua se califica în dauna lui Partrizan cu un egal în care sa marcheze cel putin doua goluri sau cu o victorie, dupa ce în tur a remizat la Bucuresti, 1-1, cu campioana Serbiei. Daca trece de sârbi si îsi asigura prezenta cel putin în grupele Europa League, campioana va primi minimum 11,4 milioane de euro.

3 milioane vor veni ca premiu al disputarii play-off-ului Champions League, 2,4 milioane ca premiu pentru participarea la grupele Europa League, 4 milioane de euro suma din market pool în a doua competitie europeana si aproximativ doua milioane din biletele meciurilor de pe teren propriu, cel de play-off UCL si cele trei din grupele UEL. În functie de câte puncte va realiza în aceasta competitie, suma creste, dar minimum garantat este acesta: 11,4 milioane de euro.

Presedintele Stelei, Valeriu Argaseala, a declarat ca echipa pregatita de Mirel Radoi va aborda partida retur cu Partizan, din turul III preliminar al Ligii Campionilor, astfel încât sa o câstige, considerând ca aceasta e solutia pentru calificare. "Tactic, avem un antrenor foarte bun, o echipa de antrenori foarte buni, care cu siguranta va gasi solutia pentru a câstiga meciul asta. Eu mizez pe întreaga echipa. Daca nu vom avea echipa drept cel mai important suport, atunci probabil ca va fi greu sa ne îndeplinim obiectivul.

Daca un jucator va iesi în evidenta, el va fi apreciat. Cu siguranta mergem la victorie, pentru ca asta este solutia pentru a ne califica. Noi nu ne temem de nimic, dar eu am emotii. Daca ne-am teme de ceva, ar trebui sa consideram ca acest drum va fi facut degeaba, ori noi mergem sa ne calificam", a declarat Argaseala.

Antrenorul Mirel Radoi are o singura dilema inaintea partidei de astazi: daca-l forteaza sau nu pe Nicusor Stanciu. In aceste conditii, antrenorul Stelei ar putea incepe jocul de la Belgrad, cu urmatoarea formula: Cojocaru - Alcenaat, Papp, Varela, Tosca - Muniru, Breeveld - Chipciu, Stanciu (Hamroun), Popa - Tade.

partizan belgrad campioana romaniei bilete
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1236 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005005 (s)