News Flash:

Vrei sa ai o memorie buna? Iata ce este recomandat sa mananci

28 Iulie 2015
1248 Vizualizari | 0 Comentarii
memorie
Cat este mic, mama trebuie sa fie cea care sa se ingrijeasca de hrana copilului si trebuie sa stie ca obiceiurile bune se formeaza de acasa, din familie si vor fipastrate toata viata.

Cat traim avem nevoie de memorie buna. Un parinte care-si hraneste copilul cu fast food-uri si, in loc de apa sau ceai, ii da sa bea asa-numitele bauturi naturale de la supermarket nu se poate astepta la performante scolare.

Cea mai sanatoasa hrana este mancarea gatita, mancarea calda, macar o masa pe zi, servita la ore fixe. Stiu ca pentru mamele de azi, sub pretextul ca sunt foarte ocupate, este mult mai comod sa-i puna copilului niste bani in mana si sa-l trimita la magazinul de peste drum sa-si cumpere o gustare, fara insa sa se intrebe daca este si sanatos.

In preajma tezelor ori a examenelor, multi parinti merg la farmacie sa cumpere pentru copil pastile pentru memorie care, ca toate medicamentele care se gasesc in farmacii, sunt produse de sinteza, ce, in timp, odata ce se instaleaza dependenta, produc ravagii in organism.

Merele, cele mai consumate fructe de pe glob, nu ar trebui sa lipseasca din nici o casa. Cine vrea sa aiba o minte agera sa consume zilnic mere, deoarece au efect de stimulare si imbunatatire a memoriei.

Pe langa numeroasele vitamine, minerale si fibre din compozitie, merele contin si quercetina si antocianina, doi antioxidanti foarte puternici. De aceea se recomanda ca merele sa fie mancate cu tot cu coaja.

Strugurii sunt, de asemenea, o sursa bogata de quercetina si antocianina, antioxidanti care, alaturi de vitamina C, te ajuta, indiferent de varsta, sa fii mai agil din punct de vedere psihic. Alege strugurii de culoare inchisa, rosii sau negri, si mananca-i cu tot cu coaja.

Persoanele mature pot inlocui consumul de struguri cu cel de vin, de preferinta rosu, ideal ar fi productie proprie si consumat in cantitati moderate, ca medicament. Trebuie stiut ca vinul contine substante excelente pentru stimularea si imbunatatirea memoriei.

Mierea de floarea-soarelui este cel mai puternic energizata, deoarece floarea care urmareste mereu soarele capteaza si multa energie solara. Este singura miere care contine lecitina in stare pura. Mierea de floarea-soarelui se recomanda in caz de anemie, stari de surmenaj, efort fizic si intelectual.

Elevii si studentii, cei care invata mult, dar si persoanele in varsta, ar trebui sa consume zilnic doua-trei lingurite din aceasta miere.

Roinita, numita si "iarba scolarilor", stimuleaza capacitatea mentala, concentrarea si memoria. In perioada examenelor, elevilor si studentilor li se recomanda macar cate o ceasca de ceai fierbinte pe zi.

Iata doar cateva alimente la indemana tuturor care pot fi consumate fara oprelisti, indiferent de varsta, si care pot stimula memoria si o pot mentine nealterata pana la senectute.


food-uri organism
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1160 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004950 (s)